Egészségügy 2021. január 9. 18:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A kapcsolattartást segíti az ökomenikus segélyszervezet adománya​​​​​​​

A kapcsolattartást segíti az ökomenikus segélyszervezet adománya​​​​​​​
Laptopot, mobiltelefonokat és wifi megosztókat vásárolt a kecskeméti megyei kórház abból a mintegy 600 ezer forint adományból, amelyet a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ajánlott fel az intézmény gyermekosztályának a kapcsolattartás támogatására.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, mely 1991-es alapítása óta dolgozik országszerte megbízható, magas színvonalon a hatékony segítségnyújtás érdekében. A segélyszervezet fő értékei a széles társadalmi támogatottság, a folyamatos KPMG audit által biztosított átláthatóság, illetve a hitelesség, amit elkötelezett jószolgálati nagyköveteink, Lévai Anikó asszony és Kovács Kokó István fémjeleznek. A segélyszervezet elnök-igazgatója Lehel László.



A Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) országos adománygyűjtő akciót indított, amelynek célja, hogy az ország valamennyi megyei kórházának gyerekosztályai különböző elektronikai eszközöket tudjanak beszerezni, hogy az ünnepek alatt kórházban maradt gyermekek online tartalmakat tudjanak elérni és a járványhelyzet karácsonyi időszakában is zavartalanul kapcsolatban maradhassanak szeretteikkel.

Mintegy 16 millió forint felajánlás érkezett magánszemélyektől és vállalatoktól. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti gyermekosztálynak 577 ezer forint pénzbeli támogatást nyújtott az ökumenikus segélyszervezet, amely a HEROE adománygyűjtő partnere az akcióban.

Az összegből a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány 1 db laptopot, 4 db mobiltelefont és 4 db wifi megosztó készüléket vásárolt a gyermekosztály számára. A pénzbeli támogatást kiegészítve 6 db 150 Gb adatforgalommal rendelkező SIM kártyát ajánlott fel a Telenor Magyarország, hogy az eszközöket zavartalanul tudják használni a gyerekek.
 

Kövessen minket a Facebookon is!