Sport 2021. január 15. 10:00

Újabb sikeres forduló (U14)

Képgaléria
Újabb sikeres forduló (U14)
A második fordulóval folytatódott a nemzeti serdülő kosárlabda-bajnokság főcsoportja, amelynek keleti „P” csoportjában a Félegyházi TSI csapata is érdekelt. A kétnapos versenyhétvégét Kiskunfélegyházán, a Constantinum Sportcentrumban bonyolították le. Az FTSI jóvoltából a nézők nélküli zártkapus mérkőzéseket az interneten is nyomon követhették az érdeklődők. Simon Zoltán edző csapata a csoport második helyét szerezte meg, és közel került ahhoz, hogy bejusson az ország legjobb 16 együttese közé.

Simon Zoltán edző beszámolója:
– Az elmúlt hétvégén folytatódott a serdülő fiúk kiemelt bajnoksága. Régi jó ismerőseink, illetve két számunkra még ismeretlen csapattal kerültünk egy csoportba. A háromhetes felkészülésünk jól alakult, beteg, sérült játékosunk nem volt, teljes kerettel tudtunk részt venni a fordulóban. A szegedi fiúkkal ebben a bajnoki évben már harmadjára találkozunk. Mindkétszer ők nyertek, 19 illetve 11 pontos különbséggel. Jó szerkezetű, ügyes fiúk alkotják csapatukat.

A fordulatos, izgalmakkal teli, egylabdás mérkőzésen nem sikerült nyernünk, viszont sok pozitív dolgot láttunk, amelyre lehet és kell is építenünk a továbbiakban.

A szombat esti, második meccsünket a Honvéd 2008-as csapata ellen vívtuk. Fiatal, fizikailag még gyengébb, de roppant ügyes gyerekek alkotják a budapesti csapatot. Az első félidőben még nehézkesen, majd a második félidőben már egy magasabb fordulatszámra kapcsolva, jelentős különbséggel tudtunk nyerni.

A vasárnap reggeli, azaz a tornán harmadik mérkőzésünk tétje a csoport második helyének megszerzése volt. Az egri fiúk ugyan csak egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a szombati napot, hasonló erőt képviselnek, mint mi, így egy kiélezett összecsapásra lehetett számítani.

Ennek ellenére nem így alakult a mérkőzés első félideje. Játékosaink fegyelmezett, koncentrált játékos mutatva, csupán 19 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, és 15 pontos előnnyel vonultak a nagyszünetre. Mindenki megnyugodott, talán túlzottan is. A harmadik negyedben pillanatok alatt elolvadt a nagy különbség, az egri fiúk sorra dobták a könnyű pontokat, részünkről csak elvétve volt válasz, így 30 perc után minimálisra, 1 pontra csökkent előnyünk.

Innentől felváltva estek a pontok, egészen 50-50-es állásig. Ekkor játékosaink egy kétperces extra periódust tudtak produkálni, és a 7 pontos előnyünkre már nem volt megfelelő válasz. Fiaink hatalmasat küzdöttek, és ha voltak is rossz időszakaink, a végén kiküzdöttek a győzelmet. Ezzel a sikerrel megszereztük a csoport második helyét. A győzelmen túl ez azt is jelenti, hogy amennyiben a következő fordulóban az első két hely valamelyikét megszereznénk, az ország legjobb 16 csapata közé kerülnénk.

Először is szeretném megköszönni egyesületünk vezetőinek, hogy ismételten hazai környezetben tudtunk játszani. Másodszor szeretnék gratulálni és további sikereket kívánni mindhárom ellenfelünknek. Ezen kívül köszönöm segítőimnek, Vujadinovic Vladimirnak és Ficsór Mihálynak a munkáját. Végezetül, de nem utolsó sorban fiaimnak köszönöm, hogy szorgalmas edzésmunkájukkal újabb sikereket szereztek maguknak, az egyesületünknek és a város sportjának.

Egy újdonsággal is készültünk a szülők, ismerősök, barátok felé. Ezen a hétvégén, először városunkban, élő, online közvetítés volt a mérkőzéseinkről, így a zárt kapuk ellenére láthatóak voltak gyermekeink – mondta el Simon Zoltán, vezetőedző.

 

NEMZETI FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG, FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ
Kelet, "P" csoport

Ideje: 2021. január 9-10. (szombat - vasárnap)
Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcentrum, Jókai u. 4.

SZEDEÁK „A” ( Szeged ) – Félegyházi TSI 68 : 66

Félegyházi TSI – Budapesti Honvéd „B” 73 : 42

Félegyházi TSI – Egri VSI KOK „” 58 : 54

A csapat tagjai voltak a három mérkőzés során: Farkas Levente, Bán Péter, Kószó Dániel, Kapus György, Kósa László, László Kerecsen, Szabó Zalán, Horváth Benedek, Várkonyi Bence, Abonyi Ákos, Seéberger Martin, Kis Roland, Trifont Roland, Nagy Csaba, Kincses Botond.

Információ: Simon Zoltán – FTSI
Kép: FTSI, Gubu Zoltán
 

Kövessen minket a Facebookon is!