Helyi hírek 2021. január 13. 08:00

Elvesztette a családfőt a Török család

Elvesztette a családfőt a Török család
A kiskunfélegyházi Török család életét évek óta figyelemmel kísérik a félegyháziak. Mint korábban lapunk is beszámolt róla, második gyermekük, Jánoska csecsemőkorában agykárosodást szenvedett. A fiú epilepsziával, asztmával, allergiával és inkontinenciával küzd, 6 éves kora óta rendszeresen szed gyógyszereket, állandó felügyeletre szorul és vélhetően állapotában javulás nem várható.

A gyógyszerek mellett táplálék-kiegészítőkkel próbálják immunrendszerét kondicionálni, ezeket a készítményeket viszont nem támogatja a TB. Az évek óta tartó kupakgyűjtéssel próbálták a helyi iskolák tanulói, a közösségek, cégek és magánszemélyek ezeket a felmerülő magas költségeket mérsékelni a Török család számára. A kupakokkal a családfő, Török János foglalkozott, ő rendszerezte, gyűjtötte be és szállította el az átvételi helyre. Múlt év végén azonban az édesapa váratlanul elhunyt.



A tragédia sajnos hatványozta az eddigi nehézségeket a család számára, hiszen Török János intézte a családi ügyeket, a hivatalos teendőket és a kupakokkal kapcsolatos szervezést, rendszerezést, amíg a felesége, Julianna Jánoska 24 órás felügyeletét látta el. Teljesen magukra maradtak, ezért Julianna nehéz döntést hozott: bentlakásos intézményt keres Jánoskának, mert egyedül képtelen ellátni azt a rengeteg feladatot, ami most a férje halála után vár rá. Szeretne egy olyan helyet találni szeretett fiának, ahol jó kezekben lesz, figyelnek rá, megbízhat a gondozókban. 20 éve végzi ő ezeket a feladatokat, s bár rendkívül fájdalmas lesz az elválás, megoldást kell találnia.



Megkeresésünkre elmondta, hogy úgy tűnik, elindult egy folyamat, hiszen január végén érkeznek hozzájuk Tiszaugról környezettanulmányra, és ha minden rendben lesz, Jánoskát sikerülhet elhelyezni a Szőke Tisza Otthonban. Törökné Varga Julianna segítségét kéri azoknak, akik munkát tudnak neki ajánlani, hiszen, ha Jánoskának sikerül felügyeletet találni, neki dolgoznia kell. Sajnos egy 3,5 millió forintos bankhitelt is vissza kell fizetnie, így a helyzetét nagyon kilátástalannak ítéli meg amellett, hogy anyai szíve megszakad, amiért fiától el kell válnia.

Az összegyűjtött kupakokat a Platán Általános Iskolában felállított gyűjtőbe kérik bedobni, illetve amennyiben anyagilag segítenék a családot, a következő Erste Bank számlaszámon tehetik meg:

Törökné Varga Julianna 11600006-00000000-94711897 

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!