Helyi hírek 2021. január 14. 12:00

Így dolgoznak télen a Magyar Közútnál – videóval

Hány munkagépet tud bevetni télen a Magyar Közút, hol, milyen rend alapján avatkoznak be ezek a gépek, illetve a szakemberek? Milyen utakat kezel a cég és mikor kerül sor a hóeltakarításra vagy síkosság-mentesítésre azon az útszakaszon, amelyen rendszeresen közlekedünk? A Magyar Közút legfrissebb videója, a téli munkával kapcsolatos legfontosabb háttérinformációkat osztja meg az olvasóval.

Ha a videó után is maradt még kérdés, érdemes ide kattintani, ahol a társaság összegyűjtötte a leggyakoribb téli üzemeltetéssel kapcsolatos további kérdéseket és válaszokat is. Ezen kívül a közútkezelő hivatalos Instagram és Facebook-oldalán is számos ismeretterjesztő tartalom található. Sőt, mivel minden munkagép GPS jeladóval van felszerelve, a www.kozut.hu oldalon egy interaktív térképen az is visszanézhető, hogy hol jártak a munkagépek az elmúlt 24 órában.

Tekintettel arra, hogy a következő napokban az ország nagy részén várható havazás, illetve sok térségben extrém hidegre és egyes helyeken a megerősödő, néhol viharos szél miatt akár hófúvásra is számítani kell, ezért a Magyar Közút arra kér minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy a 
www.utinform.hu oldalon.

A közlekedési információkon kívül érdemes még az Országos Meteorológiai Szolgálat 
www.met.hu oldalát is felkeresni az időjárási előrejelzések és veszélyjelzések kapcsán.
 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a MÁV Csoport, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, a Volánbusz Zrt. és a Magyar Közút bevonásával idén is összeállított egy kiadványt Hidegindító címmel, amellyel az autósokat, a kerékpárosokat és a gyalogosokat is segítik a szakemberek a téli időszakban. 

A részletes kiadvány letölthető a következő linkre kattintva: 

https://internet.kozut.hu/.../hidegindito-praktikus.../
 

Kövessen minket a Facebookon is!