Helyi hírek 2021. január 15. 08:00

Egy valóra vált leányálom

Képgaléria
Egy valóra vált leányálom
Az elbűvölő szépségű 11 éves Kis Maja előtt ígéretes modellkarrier áll. A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola ötödikes diákja felnőtteket megszégyenítő bölcsességgel és profizmussal beszél szakmai elkötelezettségéről és nagyratörő terveiről.

Maja hatéves korában találkozott a szépségiparral, amikor egy szépségversenyen lett első helyezett. Így figyeltek fel rá. Azóta számos kiváló fotográfus mutatta már meg szépségét, jelenleg, a Mirage Models Management ügynökség egyengeti útját. Az elmúlt időszakban a vírushelyzet korlátozta a lehetőségeit, de kitartása és alázata eredményeként szerepelt már plakáton, katalógusban, külföldi magazinban és egy ismert fitneszmodell ajánlásával forgalmazott vitaminreklám anyagában is.

Arra a kérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni a hétköznapi diákéletet az órákon át tartó mozdulatlan pózolással, ő játékos könnyedséggel válaszolta: „a munka, az munka”…

A bájos Maja igen komolyan veszi a szakmát, és az olykor sokáig kitartott kényelmetlen pózok sem rettentik el. Kedvence a fine art fotózás, ami a gyermekek természetes báját az 1920-as, ’30-as éveket idéző, letisztult képi világgal, pasztellszínekkel, visszafogott mosollyal és sminktelen, esetleg természetesen sminkelt arcokkal emeli ki.

Otthon azért – mint a kortárs lányok általában – Maja is szívesen kísérletezik például egy tökéletes tusvonal gyakorlásával. Szereti a szépet, legyen szó ruhákról, fotókról, környezetről. És szereti önmagát is szépnek látni. Fontosnak tartja a stílust, és úgy érzi, van is hozzá érzéke. Elfogadó kislány: minden osztálytársát a barátjának tartja, dolgának érzi megvédeni a kicsiket, gyengéket, és nem szeret haragot tartani. Szenvedélyesen szereti, védi a környezetet, óvja az állatokat. Ékes bizonyítéka ennek, hogy hét kutya, számos macska, egy hörcsög, két teknősbéka, ugyanennyi nimfapapagáj és egy nyuszi tekintheti gazdájának.

Maja mindezen túl okos is. Legfontosabb dolgának a tanulást tartja, de azért némi kampánymunkát szívesen beszorít az életébe. Szeretne olyan plakátokon szerepelni, amelyeket külföldön is kiállítanak, és nagyon várja már a vírushelyzet végét, amikor az elmaradt forgatásokat, fotózásokat bepótolhatja. Egészséges önbizalma nem csak korosztálya számára lehet példaértékű. Mint mondja:
– Hiszek abban, hogy „Kis” létemre nagy célokat érhetek el.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!