• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást
Sport 2021. január 15. 14:00

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást
A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA). A sportban a kamaszkorban nagyon sokan lemorzsolódnak, ugyanis az egyre több tanulást nehéz összeegyeztetni a magas szintű versenysporttal, különösen akkor, ha más városban talál érdeklődésének megfelelő középiskolát. Birkózás esetében pedig még az is nehezíti a dolgot, ha nincs minőségi edzőpartner.

Az intézmény létrehozói kiváló körülményeket teremtettek: a kollégium kiváló, többféle iskolatípusból lehet választani, az edzőcsarnok világszínvonalú. Korosztályukban a legjobbakkal edzhetnek és naponta találkozhatnak példaképeikkel, olimpiai és világbajnokokkal. A középiskola elvégzése után sem engedik el a kezüket, 23 éves koruk végéig lehetnek akadémisták, tehát a diplomát is megszerezhetik, miközben a legmagasabb szinten sportolnak. Nagy terhet vesznek le a szülők válláról, akiknek nem kell a nagyvárosba került gyermekük miatt aggódniuk, mert a felügyeletre különös figyelmet fordítanak a pedagógusok.

Nagy lehetőség ez azok számára, akik a tehetségüket szeretnék kamatoztatni és vállalják a rengeteg munkát céljaik elérésében.

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolói közül hatan nyertek felvételt az intézménybe: Tapodi Rebeka, Tapodi Zsófia, Bátyai Dorián, Kispéter Ákos, Makra Levente és Páli Gergő.

Az egyesület elnöke, Ván Jenő véleménye szerint hiányozni fognak az edzésről, mert szorgalmas, tehetséges fiatalok, nem véletlenül vették fel őket, de nagy öröm, hogy ennyien megfeleltek a követelményeknek, ami az egyesületben folyó munkát minősíti. A legfontosabb a fiatal sportolók érdeke, hogy érjék el a tanulásban és a sportban is a maximumot. Az egyesületet veszteség nem éri, sőt, előnyére válik, mert az eredményeikkel továbbra is a kiskunfélegyházi birkózás hírnevét öregbítik.
 
Fotó: archív
 

Kövessen minket a Facebookon is!