Egészségügy 2021. január 16. 16:00

Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

Folyamatos a COVID-19 elleni oltás
December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Magyarország eddig mintegy 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a koronavírus ellen. Ezért arra kérik, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesítést adnak az érintetteknek.

Vigyázzunk egymásra!

Koronavírus Tájékoztatási Központ
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus