Helyi hírek 2021. január 19. 08:00

Segítség a sérült tőserdei hattyúnak - videóval

Képgaléria
Egy kiránduló fényképezte le telefonjával és osztotta meg a közösségi oldalon azt a szerencsétlenül járt bütykös hattyút, amely a Tőserdőben akadt horogra. A szerencsétlen állat nem tudott megszabadulni a nyakába fúródott harcsázó horogtól.

A megosztott bejegyzés eljutott az elkötelezett félegyházi madármentőhöz, Udvardi Istvánhoz, aki évek óta szinte minden szabadidejét a bajbajutott szárnyasok megmentésére áldozza. István – vagy ahogy barátai ismerik: Udi – már másnap reggel útra indult, hogy felkutassa a sérült állatot. Mint mondta, ez nem egyszerű: a bütykös hattyút vízen képtelenség megfogni annyira gyors, a parton nagyobb eséllyel lehet elkapni, de csak hozzáértőnek szabad próbálkoznia, mert még ilyen állapotban is meglehetősen harcias lehet.

A tapasztalt madármentőnek végül sikerült befognia a hófehér madarat. A Kecskeméti Vadaskertbe szállította, ahol szakszerű segítséget kapott: kiszedték a nyakába akadt horgot, ami már régebb óta benne volt, de szerencsére nem túl mélyen. A sebet lekezelték, majd Udi visszaszállította pártfogoltját a Tőserdőbe, és ott elengedte. A szépséges állat kecses szárnycsapásokkal mondott köszönetet segítőinek.
 
Az 2. és a 3. fotón a sérült hattyú látható horoggal a nyakában. A többin a kezelt állat van, visszaengedése után. 
 
Videó: Kecskeméti Televízió
 

Kövessen minket a Facebookon is!