Helyi hírek 2014. október 3. 09:00 Forrás: hirado.hu

A posta lesz az állami közműszolgáltató ügyfélszolgálata

A posta lesz az állami közműszolgáltató ügyfélszolgálata
A Magyar Posta bázisán alakítják ki az állami közműszolgáltató ügyfélszolgálatát - jelentette ki Németh Lászlóné államtitkár. A posta dolgozóit átképzik, az ügyfélszolgálati rendszer lefedi az ország egészét. A közműszolgáltató csomagjait próbálják olcsóbbá tenni a versenytársakénál, mégpedig úgy, hogy a háttértevékenységeken spórolnak.


Az állami közműszolgáltató szoros együttműködést vár el a Magyar Postától és a Díjbeszedőtől. Ez a lakosság számára azt jelenti, hogy egy olyan ügyfélszolgálati rendszert tudunk kiépíteni, mely az ország egész területére lefedettséget biztosít, az emberek a gáz-, áram- és később a távhőügyeiket is egy helyen tudják intézni - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: a postát felruházzák olyan feladatokkal, ami képes pótolni a kieső levélforgalom jelentette bevételt. Természetesen kell átképzés, de úgy gondolom, a postánál dolgozó emberek ezt meg fogják oldani, Az oktatóközpontok már készülnek arra, hogy az embereket felkészítsék az új feladatra - mondta Németh Lászlóné.

Hangsúlyozta: ha a közműszolgáltató jól működik, akkor a lakosság számára nem látható háttértevékenységeknél próbálnak költséghatékony lépéseket tenni. Így nem csak azt mondhatják majd a fogyasztóknak, hogy gyere hozzánk, mert kényelmes és biztonságos szolgáltatást nyújtunk, és országos lefedettségű ügyfélhálózatunk van, hanem adott esetben árban is tudnak jó ajánlatot tenni.

Az egyetemes szolgáltatás ára mindenki számára egyformán van meghatározva. Ez azt jelenti, a szolgáltatási csomagokat kell nekünk úgy alakítani, hogy mi valami mást is tudjunk kínálni - fogalmazott az államtitkár.
 

Kövessen minket a Facebookon is!