Kultúra 2021. január 19. 16:00

Online kiállítás nyílik a magyar kultúra napján

Online kiállítás nyílik a magyar kultúra napján
Online kiállítás nyílik a Móra Ferenc Művelődési Központban január 22-én, pénteken, a magyar kultúra napján. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója elmondta, hogy intézményük egyik legnagyobb ünnepe a magyar kultúra napja. Idén sajnos nem lesz ugyanolyan, mint az előző években, de megtesznek mindent, hogy az online térben is méltó megemlékezést készítsenek. Éppen ezért az egész hetet, hétfőtől péntekig tartalommal töltik meg Facebook-oldalukon, ahol hétfőn a magyar irodalom, kedden a magyar színház, szerdán a hazai zene, csütörtökön a filmek, pénteken pedig természetesen a Himnusz kerül a középpontba.

A szerdai nap még egy kis meglepetést is tartogat: egy rejtvényt találnak a művelődési központ Facebook-oldalán, amelynek megfejtését e-mailben kérik a szervezők. A helyesen válaszolók között egy családi belépőt sorsolnak ki az idei első gyermekkoncertre, amelyre reményeik szerint április folyamán kerül sor.

A pénteki napon pedig – mintegy méltó zárásaként az online programoknak – egy kiállításmegnyitóra invitálnak mindenkit a közösségi oldalon. Ahogyan évek óta hagyomány, a magyar kultúra napján kiskunfélegyházi alkotók munkáiból nyílik kiállítás az intézményben. Így lesz ez idén is, január 22-én, 14 órakor online formában. A kiállítást Rátkai Zsuzsa, a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke nyitja meg.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!