Helyi hírek 2021. január 21. 08:00

A nehézségek ellenére is bizakodó a Petőfi Mozi üzemeltetője

A nehézségek ellenére is bizakodó a Petőfi Mozi üzemeltetője
Tavaly november 11-én a koronavírus-járvány második hullámának hatására többek között újra bezártak a mozik, közöttük a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi is. Az elmúlt két hónapról és az első hullám tapasztalatairól, valamint a gazdasági túlélés lehetőségeiről kérdeztük a tulajdonost.


Reményi Richárd

– Nem mondható sikeresnek, nagyon gyenge év volt 2020 – mondta Reményi Richárd, a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője. Hozzátette: a 12 hónapból 5 hónapot volt zárva a mozi, viszont a nyitás után is elhanyagolható volt sajnos a látogatottság, hiszen féltek az emberek a vírustól.



Elmondta, hogy a márciusi zárás idején még nem gondolták, hogy ez több hullámban érkező csapás lesz, akkor még a tartalékokból tudták fedezni a kiadásokat, többek között az alkalmazottak bérét. Most sajnos ez már nem volt megoldás, az alkalmazottaktól meg kellett válnia. Hálás az önkormányzatnak, hiszen – ahogy fogalmazott – rugalmasan átlátta a helyzetet és a bérleti díjat elengedte, így csupán rezsi alapdíjakat kell fizetnie, más költsége nincsen.

– Még mindig kitartó vagyok, nem adom fel, nyitni fogunk, csináljuk. Mindent beleadva próbálunk újra üzemelni, itt a nagy kérdés a mikor. Ebben vagyunk nagyon bizonytalanok – mondta Reményi Richárd.



Az üzemeltető tisztában van vele, hogy a streaming csatornák (Netflix, HBO GO) felértékelődtek a pandémia alatt. Nagy lett az érdeklődés irányukban, sokan választják az otthoni moziélményt. Mégis azt gondolja, hogy a nagy vászon, a nagy hangzás, a nagy filmek továbbra is közösségi élményként szerepelnek sokunk életében, így amikor már újra szabadon mozizhatunk, számíthat a félegyházi közönségre.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!