Egészségügy 2021. január 23. 08:00

Zavartalan az egészségügyi ellátás Félegyházán

Zavartalan az egészségügyi ellátás Félegyházán
A félegyházi városi kórházban jelenleg a COVID, a rehabilitációs és a krónikus belgyógyászati részlegeken folyik a munka, és a szakrendelések is hiánytalanul fogadják a betegeket – tudtuk meg dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettestől.

– A COVID-részlegen elsősorban a koronavírussal fertőzött, de intenzív ellátást nem igénylő betegeket látjuk el. Míg a decemberi csúcsidőben három COVID-osztályt működtettünk, jelenleg egyre van szükség. Úgy látjuk, hogy ezeknek a betegeknek a száma jelenleg csökkenő tendenciát mutat. A másik egységünkön, a rehabilitációs részlegen, akut stroke-on, combnyaktörésen, gerinc- és szívműtéten átesett betegek kezelése folyik. Mivel a COVID- részlegünk az új rehabilitációs részlegben volt, a gyógyfürdő rész nem működik. Azonban az egyéni gyógytorna és a fizikoterápia igen. A krónikus belgyógyászatra a kecskeméti kórházból vesszük át az aktív betegségük után még további kezelést igénylő betegeket, a saját COVID-osztályunkról pedig a negatívvá vált betegek állapotuk szerint kerülnek utókezelésre a kórház krónikus belgyógyászati, vagy mozgásszervi rehabilitációs osztályára.

A szakrendelőben minden szakrendelés működik, és azok a COVID-járvány miatt előírt szabályoknak megfelelően, vagyis előzetesen telefonos egyeztetés és időpontkérés után igénybe vehetők. A sebészeti sürgősségi fogadóhely, a röntgen és a tüdőszűrés is zavartalanul működik, és üzemorvos is napi szinten elérhető a rendelőintézetben.

A kórházban elindult az oltópont, jelenleg az egészségügyi dolgozók beoltása folyik – foglalta össze az aktuális helyzetet a főigazgató-helyettes.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!