Helyi hírek 2014. október 2. 18:32

A Félegyházi utca… nem maradhat el

Képgaléria
A Félegyházi utca… nem maradhat el
42 éve fújja a dalokat a Félegyházi Népdalkör

Már a lépcsőn felfelé is hallatszott, hogy próbálnak, az emeleti hosszú folyosót pedig csordultig töltötték a dallamok. Némedi László vezetésével országos minősítőre készül a Kiskunfélegyházi Népdalkör.

– Összesen 10 perc műsoridő áll rendelkezésünkre, ennyi idő alatt kell bizonyítanunk – mondta a karnagy és vezető –, és legalább olyan jól akarunk szerepelni, mint az előző megmérettetéseken.

Az 1972-ben alakult népdalkör kezdetben szövetkezeti rendezvényeken lépett fel, majd a város is felfigyelt rájuk. Hamar kinőtték Félegyházát, és megyeszerte sikereket arattak. 1980-tól országos díjakkal is büszkélkedhetnek. Időközben egy 8-10 fős citerazenekar is csatlakozott az együtteshez, így még színesebbé vált a műsor, később ők elmaradtak.

– Egy-egy műsorra hónapokon át próbálunk, de hetente 1 órára mindig összejövünk.

– Mekkora a repertoár?

– Több száz dalt ismerünk – büszkélkedett Némedi László –, ha valamelyiket elkezdenéd, azonnal folytatná az együttes. A népdalokból többféle változat létezik, mi mindig csak egyet választunk ki, és azt tanuljuk meg, de a kedvencek száma is több százra tehető. Nincs olyan fellépésünk, ahol ne énekelnénk el legalább egy jellegzetesen félegyházit, ami csak a miénk, például a Félegyházi utca… kezdetűt.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!