Helyi hírek 2021. január 29. 08:00

Körkérdés: Szokott-e online vásárolni?

Körkérdés: Szokott-e online vásárolni?
A járványhelyzet hónapjai alatt egyértelműen megváltoztak vásárlási szokásaink, így például egyre többen és egyre gyakrabban szerzünk be bizonyos árucikkeket internetes oldalakról. Körkérdésünkben ezúttal arról kérdeztük a félegyháziakat, hogy élnek-e az online vásárlás lehetőségével.

Vakulyáné Varga Erika (57)
– A vírushelyzet miatt több terméket rendelünk internetről, mint az elmúlt években, ezzel is csökkentve a személyes kontaktust. Ruhaneműket, cipőket, étrendkiegészítőket szoktunk online üzletekben vásárolni, hiszen ha nem lesz jó, postafordultával könnyen visszacserélhetjük. Az élelmiszereket azonban továbbra is a helyi boltokból szerezzük be, mert jobban szeretem megnézni, mit vásárolok. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor mindig összetalálkozom egy-egy ismerőssel és jól esik egy kicsit személyesen is elbeszélgetni.





Kocsis Orsolya (38)

– Eddig is szerettem netről rendelni, mert az ár gyakran kedvezőbb, mint az üzletekben. Igyekszem a szabályokat betartani, és kerülni az embereket, így a kényelmesebb, otthonról is intézhető online rendeléseket részesítettem előnyben. Az élelmiszervásárlásnál törekszem arra, hogy úgy állítsam össze a bevásárlólistát, hogy csak hetente egyszer kelljen boltba menni.





Farkas Imre (21)
– Mostanában nem volt szükségem semmi olyan termékre, amit netről kellett volna beszereznem. Ha kell valami, inkább online vásárolok, mert sokszor olcsóbb és még házhoz is szállítják a termékeket. Néha konzolos játékhoz veszek kiegészítőket, programokat a jól bevált webshopokból.





Kocsis Edit (47)
– Élelmiszert jobban szeretek helyi üzletekben vásárolni, viszont a karácsonyi ajándékok nagy részét online rendeltem meg. Ezzel is kerülve a nagy tömeget, zsúfolt tereket. Műszaki cikkeket, játékokat mindig netről rendelünk, de kizárólag utólagos fizetéssel, mert már volt rossz tapasztalatom. A vírushelyzet nem hatott a weben történő vásárlási szokásaimra.

V. B.
  

Kövessen minket a Facebookon is!