Helyi hírek 2014. október 2. 21:35

Október a szépkorúak hónapja

Képgaléria
Október a szépkorúak hónapja
A szépkorúakat köszöntötték az idősek világnapján a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény valamennyi ellátó helyén. Október elsején a Nádasdy utcai otthonban, az Idősek Klubjában és a Csanyi úti otthonban Kapus Krisztián polgármester és Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntői mellett óvodások, iskolások, félegyházi előadóművészek és önkéntesek kedveskedtek ünnepi műsorral az időseknek.

Az idősek világnapján a Csanyi úti otthonban az intézmény megalakulásának 20. évfordulójáról is megemlékeztek. Az intézmény 1994 szeptemberében emelt szintű idősek otthonaként nyitotta meg kapuit 45 férőhellyel, 1-2 ágyas elhelyezési lehetőséggel, modern, minden igényt kielégítő konyha működésével. Négy év elteltével már újabb szárnnyal bővült, amely 55 idős ember számára nyújtott otthont. Az épület udvarát parkosították, ami kellemes környezetet biztosít a lakóknak a napközi sétára, pihenésre, de alkalmas intézményi szintű rendezvények lebonyolítására is.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben a köszöntésekkel kezdetét vette az idősek hónapja rendezvénysorozat is. Ennek keretében játékos vetélkedőket és kukoricafosztó bált is rendeznek, de tartanak egészségügyi-, bűnmegelőzési előadásokat is.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!