Helyi hírek 2021. február 4. 08:00

A Házasság hetére is készül februárban a művelődési központ

A Házasság hetére is készül februárban a művelődési központ
Mozgalmasnak ígérkezik online programok tekintetében a Móra Ferenc Művelődési Központ kínálata. A február részben a családoké, de természetesen – mint az utóbbi években már rendszeresen – most is készülnek a Házasság hetére – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilvia igazgatótól.

A napokban közétett farsangi felhívás kimondottan családoknak szól, amelyben arra biztatják az édesanyákat, édesapákat és gyermekeket, hogy egy közös elfoglaltság keretében készítsenek jelmezt maguknak. Öltsön maskarát a család, majd készítsenek egy fényképet és küldjék el a [email protected] címre, február 14-éig. A beküldött fotókból egy galéria jelenik meg a Facebook-oldalukon, amelyre február 22-éig szavazhatnak. A legtöbb szavazatot kapott fotó tulajdonosai egy családi belépőt nyernek Lovászi Edina és Zenekara 2021-es koncertjére.



A február a farsangi mulatságon kívül a házasság fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet. A Házasság hete programsorozatba minden évben a művelődési központ is aktívan is bekapcsolódott. Idén az online térben lesz erre lehetőség, amelyre szeretettel invitálnak mindenkit. A 2021-es eseménysorozat mottója: Ezerszer is igen!



Február 8-án, este érkezik egy link a művelődési központ Facebook-oldalán, amely segítségével a házaspárok egy páros kocsmakvíz-játékba kapcsolódhatnak be. Február 9-én Pál Feri atya előadását élvezhetik az említett közösségi oldalon, aki szintén a februári hónap előadója már évek óta az intézményben. A következő napon egy kihívásra invitálják a részvevő párokat: nézegessenek közös fotókat, elevenítsenek fel régi emlékeket, nosztalgiázzanak kettesben.



Február 11-én, csütörtökön házasságról szóló filmek ajánlójával érkeznek, míg február 12-én, pénteken egy újabb kihívás lesz a program. Arra kérik a párokat, hogy készítsenek egy közös vacsorát, majd annak elfogyasztása után táncoljanak közösen. Hétvégére is készülnek egy összeállítással, amelyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy ne felejtsük el házasként, hogy mi mellett tettük le annak idején voksunkat, és magunkénak érezhessük az idei mottót: Ezerszer is igen!

Ebben a hónapban Móra Ferencre is emlékezik a művelődési központ, valamint február 19-én egy újabb kiállításmegnyitóra készülnek: Somogyi György online tárlatát láthatja majd a közönség.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!