Helyi hírek 2021. február 4. 16:00

Körkérdés – Változott-e a szabadidős tevékenysége a pandémia ideje alatt?

Körkérdés – Változott-e a szabadidős tevékenysége a pandémia ideje alatt?
Nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is megviselte a pandémia miatt bevezetett számos korlátozás. Ez természetesen kihat a szabadidős tevékenységek eltöltési módjaira is. Kollégánk az utca embereit kérdezte arról, hogyan töltik a szabadidejüket.

Bátóczkiné Kutasz Gyöngyi 66 éves
– A tél miatt valamennyivel nehezebb és korlátozottabb a szabadidő kihasználása. Idős édesanyám ápolása mellett igyekszem a szellemi feltöltődésre is minőségi időt szánni. Nagyon szeretek életrajzi könyveket olvasni, és ha tehetem, a barátnőimmel kártyázunk. Már várom az igazi kirándulásra alkalmas időjárást, amikor a természetben töltődhetek fel.





Karádi Bálint Levente 17 éves
– Az online oktatás miatt nagymértékben változott a szabadidőm eltöltésének mikéntje. A délelőttjeim szabadabbak, ha tehetem, stratégiai játékokat játszom a telefonomon. Sajnálatos módon kevesebb időt tudok a barátaimmal, a tágabb értelembe vett családdal együtt tölteni, de ebben is megláttam a pozitívumot, mivel a barátnőmre így több szabad percem marad.





Guzsik Renáta 29 éves
– A vírus miatt nem változott a szabadidőm eltöltésének módja. Fizikai munkát végzek, ha hazaérek, leginkább pihenek, tanulok. Éppen KRESZ-vizsgára készülök, amihez jól jön a nyugalomban, csendben töltött idő.





Keserű Pál Jánosné 68 éves
– Nagyon sajnálom, hogy nem tudok a barátokkal közös programokat szervezni. A mindennapi bevásárlásaim során, ha találkozom ismerősökkel, megállunk pár jó szóra. Van egy kiskutyám, őt minden nap sétáltatni kell. Igyekszem a helyzetből a legjobbat kihozni, és a legnagyobb örömöm a kiskutyámmal eltöltött idő. Többet olvasok és tallózok az interneten. Illetve nagyon szeretek gyönyörködni az új városképben.





Lenert Tünde 38 éves

– Nem tudunk a családdal annyit kirándulni, mint eddig. Bezártak az állatkertek, múzeumok, élményparkok. A gyerekkel napi szinten járok játszótérre, vagy a városban sétálgatunk. Ritkán kimegyünk a Parkerdőbe, mert ott veszélyek nélkül szaladgálhatnak a kicsik, amit nagyon élveznek.

V. B.  

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus