Kultúra 2021. február 6. 19:25 Forrás: MTI

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese
Elhunyt 29 éves korában Siklósi Örs, Az AWS énekese – tudatta szombaton a zenekar közösségi oldalán. Az énekest, aki tavaly óta küzdött súlyos betegséggel, pénteken érte a halál.

Siklósi Örsnél 2020 júniusában diagnosztizáltak leukémiát. Az énekes januárban tervezett kiállni a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegségről. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, nyárra tervezte az AWS legújabb, ötödik nagylemezét és ősztől indultak volna újra a koncertek – olvasható a közleményben.

„Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nemcsak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is” – írta az AWS.

A modern metál zenét játszó AWS 2018-ban lett széles körökben ismert, amikor Viszlát nyár! című dalával megnyerte A Dalt. A zenekar ezt követően a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon bejutott a döntőbe is.
 

Kövessen minket a Facebookon is!