Gazdaság 2021. február 8. 08:00

A koronavírus ideje alatt is bővítette kínálatát a Félegyházi Pékség

A koronavírus ideje alatt is bővítette kínálatát a Félegyházi Pékség
– Elnézve, hogy a járvány hogyan befolyásolta a világban a különböző iparágakat, összességében mi hihetetlenül hálásak és szerencsések vagyunk, hogy a sütőiparban tevékenykedünk. Ennél természetesen árnyaltabb a helyzet, hiszen ránk is hatással volt – tájékoztatta lapunkat a Félegyházi Pékség marketingigazgatója.



Gulyás Szilvia elmondta: – A mintabolthálózatunkat tavasszal jobban érintette az a kezdetleges pánik, ami akkor kialakult, a második hullámnál ősszel kevésbé éreztük, hiszen az emberek is megtanultak már együtt élni ezekkel a korlátozásokkal. A termékek darabszámában megfigyelhető volt egy csökkenő tendencia, illetve a fogyasztói szokások alakultak át. Március-áprilisban a vásárlók raktározó üzemmódba kapcsoltak: ötösével, tízesével vitték haza a kenyereket lefagyasztani, hogy a mélyhűtőben mindig legyen, és nem foglalkoztak az élvezetekkel, a finom ízekkel, a kávé élményével. Nyáron a korlátozások feloldásakor újra vissza tudtunk térni a korábbi szokásokhoz, a beülés lehetőségéhez, a kávézáshoz, a hosszú reggelikhez. Az őszi korlátozás más volt, közeledett a karácsony, decemberben a bejgli valamennyire kompenzálta a kiesett helyben fogyasztást, de természetesen több hónapnyi kávézást, reggelizést nem. Nem egy város van, ahol csak mi kínálunk kávézó élményt, ezért különösen nagyon hiányolja mindenki.



Szerencsére rugalmasan reagáltunk a boltjainkat érintő korlátozásokra, és megpróbáltunk arra koncentrálni, hogy életben maradjunk, mert senki nem tudta tavasszal, hogy mi várható a gazdaságban. Elsődleges célunk az volt, hogy minimalizáljuk a megbetegedéseket, ehhez minden eszközt megadtunk mind kollégáink, mind pedig a vásárlók részére, emellett a különböző önkormányzati rendelkezéseknek is megfeleltünk. Másodlagos célunk pedig, hogy megmentsük a munkahelyeket, és a cég likviditását.



Senkit nem szerettünk volna elküldeni, de sajnos meg kellett hoznunk a szükséges intézkedéseket. Ebben az állam által felajánlott csökkentett munkaidős támogatás volt a segítségünkre. A vendéglátóipari adókedvezmények is sokat jelentettek az őszi helyben fogyasztás megszüntetésekor. Ezen felül ősszel a HIPA gazdaságélénkítő támogatásában részesültünk, amely segített stabilizálni a pozíciónkat a piacon, illetve további munkahelyeket teremteni. 



Mindezek mellett egy mintaboltot zártunk be, azonban négy új Piknikséggel bővültünk. Szerettünk volna folyamatosan megújulni, új termékeket bevezetni, hogy vásárlóink a szürke hétköznapokban nálunk mindig találjanak valami meglepetést. Így vezettük be a nagy népszerűségnek örvendő Félegyházi zsemlét, a különleges Amagura kenyércsaládot a répás-tökmagvas kenyérrel, a helyben sütött Fenséges Pogácsáinkat, amelyek öt ízben elérhetőek – többek között burgonyás és medvehagymás ízben is –, és a tartalmas Prosciuttos szendvicset.



A teljes kiőrlésű termékek piacán is volt és lesz is meglepetés, egyelőre a négysajtos-pizzás péksütemény érhető el, illetve most februárban a farsangi időszakra limitált kiadású Málnás bécsi fánkunkkal leptük meg a hozzánk betérőket, amely természetes céklaporral színezett tésztája miatt megint csak egyedülálló.

Fotó: Simon Péter

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus