Helyi hírek 2021. február 7. 17:00 Forrás: Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

Tíz évet kapott a félegyházi gyilkos

Tíz évet kapott a félegyházi gyilkos
A Kecskeméti Törvényszék 10 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 55 éves kiskunfélegyházi férfit, aki leszúrta a lakótársát.

Borítókép: illusztráció

A vádlott 2019-ben költözött a kiskunfélegyházi hajléktalanszállóról a vele érzelmi kapcsolatban álló ismerősével egy házba, ahol szívességi lakáshasználóként éltek. A házban áram nem volt, annak egyetlen helyisége volt lakhatásra alkalmas. A tulajdonoson kívül az ügy sértettje (egy férfi) is itt lakott, így a szobában összesen négyen laktak. A vádlott és barátnője egy kétszemélyes ágyon, a másik két férfi egy-egy külön ágyon aludt. Mind a sértett, mind a vádlott rendszeresen italozott, melyből adódóan gyakoriak voltak a veszekedések. Ennek oka, hogy a sértett ittas állapotban szexuálisan közeledni próbált a vádlott barátnőjéhez, ajánlatokat tett neki. A vádlott több ízben tettlegesen vett elégtételt, ami miatt eljárás is indult vele szemben a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, azt azonban a sértett magánindítványának hiánya miatt megszüntették.

2019. november 8-án a vádlott ismerőseivel 3-4 liter bort fogyasztott el, míg a sértett szintén súlyosan ittas állapotban volt. A délutáni órákban a vádlott szexuális kapcsolatot kezdeményezett a barátnőjével, aki ezt elhárította. A sértett ekkor rászólt a vádlottra, amiből vita keletkezett és ököllel ütötték egymást. A vádlott magához vett egy zsebkést, majd közölte a sértettel, hogy megöli és mellbe szúrta. Ezután visszatette a kését a párnája alá, és értesítette a rendőrséget. A szúrás következtében a sértett a helyszínen elhunyt.

A bíróság a letartóztatott vádlottat emberölés miatt ítélte el. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosítás, míg a vádlott és a védő enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.
 

Kövessen minket a Facebookon is!