Helyi hírek 2021. február 12. 12:00

Könyvtársarok – Ajánló a házasság hetére

Könyvtársarok – Ajánló a házasság hetére
Hazánkban 2008 óta februárban Bálint-nap környékén egy hétig a házasság és a család fontossága kerül a figyelem középpontjába. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár évek óta programokkal várja látogatóit a házasság hetén. Idén az intézmény zárva tartása miatt ezek elmaradnak, de könyveket most is ajánlunk e témákban, amelyeket a Könyvátadó Pont szolgáltatással kikölcsönözhetnek.



A szerelem és a szeretet titkát évezredek óta próbálják megfejteni költők, filozófusok, pszichológusok. Révai Gábor humánetológus Csányi Vilmossal és a pszichiáter Bánki Györggyel ered a rejtély nyomába. Esettanulmányokra, tudományos példákra és saját tapasztalataikra hivatkozva keresik a válaszokat olyan kérdésekre, mint például miért szeretünk, miért éppen azt szeretjük, akit szeretünk, másképp szeret a nő, mint a férfi.





A sármos színész, író, Ernyey Béla tizedik Céltábla Nő című könyve laza, humoros, könnyen emészthető esszék sorozata a férfi és a nő kapcsolatáról. Azt vizsgálja, miért van az, hogy az érzelmek, a szerelem, az egymásra utaltság ahelyett, hogy összekötnék a két nemet, inkább állandó hadakozást és széthúzást eredményeznek.




Mihalec Gábor protestáns lelkész, pár- és családterapeuta Pár-percek című kötete ötvenkét rövid fejezetből áll, melyek egy-egy gondolatébresztő kérdéssel kezdődnek. A szerző bemutatja, hogy azokra miként lehet felépíteni egy beszélgetést, pontokba szedi a legfontosabb tanácsokat és ösztönöz az egymás előtti megnyílásra, az őszinte kommunikációra.
 

Kövessen minket a Facebookon is!