Gazdaság 2021. február 12. 08:00

Egy napra sem állt le a járvány miatt az IBV Hungária Kft.

Egy napra sem állt le a járvány miatt az IBV Hungária Kft.
– A koronavírusos időszakban komoly kihívást jelent mindannyiunknak a napi feladatok ellátása mellett folyamatosan fenntartani a munkavégzés biztonságos feltételeit. Elsődleges célunk a munkavállalóink és rajtuk keresztül az ő hozzátartozóik egészségének védelme – mondta el lapunknak az IBV Hungária Kft. ügyvezetője.

Czinege Gábor beszámolt arról is, hogy nemcsak fenntartják és gyakorolják a még 2020. februárjában megalkotott munkahelyvédelmi akciótervet, de újabb intézkedésekkel ki is bővítették: kötelezővé tették a szájmaszk használatát, illetve a belépésnél a testhőmérést, valamint folyamatosan fertőtlenítik a telephelyet. Legújabb intézkedésük is azt a célt szolgálja, hogy az IBV Hungária Kft. munkatársai biztonságban érezzék magukat: egészségügyi szolgáltatójuk hetente kétszer COVID antigén gyorstesztet végez a vállalatnál.

– Munkatársaink fegyelmezett munkavégzésének és a járványügyi protokoll betartásának köszönhetően nagyon alacsony az azonosított fertőzések száma: a teljes állományi létszámunk kevesebb, mint egy százaléka volt érintett. Az egészség mindennél fontosabb, ezért – ahogy a vakcina elérhetővé válik – szeretnénk dolgozóinknak megadni az oltás lehetőségét is – szögezte le a cégvezető.

– A vírus vállalatunk piaci környezetére is nagy hatással volt, de a konkrét negatív következményeket jól sikerült orvosolni és a 2020-as esztendő elfogadható eredménnyel zárult. A következő évi kilátásaink pozitívak, 4 százalékos árbevétel-bővüléssel számolunk. A vállalat vezetősége a második hullámban is előre tekintett és a termelés visszafogása helyett kapacitást bővített. Állami pályázattal 1,5 millió eurót meghaladó gyártógép-beruházást valósítottunk meg, és napelem-erőmű kiépítésére is sor került, aminek a munkálatai 2021-ben is folytatódnak.

Kemény munkával és szigorú járványügyi intézkedésekkel sikerült a vírushelyzet miatt adódó napi nehézségeket megoldani, termelésünk egy napra sem kényszerült leállni, és a munkavállalói létszámot is folyamatosan tartani tudtuk. Továbbra is célunk a 450 kiskunfélegyházi és környéki család megélhetésének megteremtése és az IBV Hungária Kft. múltjához méltó, több évtizedes stabilitás megtartása – tette hozzá a cég ügyvezetője.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus