Helyi hírek 2021. február 10. 12:00

Megtartotta dolgozóit az ELŐ-SZER Kft.

Megtartotta dolgozóit az ELŐ-SZER Kft.
– A 2020. március 11-én kihirdetett országos veszélyhelyzet az ELŐ-SZER Kft. egész elmúlt évi munkáját rosszul érintette. A gazdaság bizonytalanságai miatt az előkészületben lévő szerződések aláírására vagy az építkezések indítására nehezebben, vagy egyáltalán nem került sor. Ezen okok miatt cégünk éves termelési tervének 80 százalékát tudtuk teljesíteni – nyilatkozta lapunknak az ügyvezető, cégalapító.



Seres József hozzátette: – Eredményünket tovább rontotta, hogy a járvány miatt jelentős többletköltségeink keletkeztek a munkahelyeken. A cégnél tartott oktatások, az egészségügyi előírások ismertetése és betartása segítségével sikerült a járványügyi helyzetet kordában tartani: a megbetegedések száma négy százalék alatt maradt. A negatív hatásokat többszöri átszervezéssel, az alvállalkozók bevonásának csökkentésével, munkaszervezéssel sikerült áthidalni úgy, hogy senkit sem kellett elbocsátani, vagy csökkentett munkaidőben foglalkoztatni. Néhány adminisztratív dolgozónk saját kérésre home-office-ból, azaz otthonról végezhette munkáját.



Az idei évet reménykedve indítottuk, mert folyamatosan tudunk munkát adni minden dolgozónknak. Ebben az időjárás is nagy segítségünkre van. Reméljük, hogy nem jön újabb vírus, vagy valami rendkívüli esemény.



A gazdaság élénkítésére számos versenyfelhívás jelent meg az év folyamán. Sikeres pályázatot adtunk be 2020 végén építőipari munkagépek és számítógépes eszközök beszerzésére, amelyek idén állnak munkába az ELŐ-SZER Kft. munkaterületein. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus