Helyi hírek 2021. február 8. 18:15 Forrás: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

Civil szervezeteket érintő megtévesztő megkeresések

Civil szervezeteket érintő megtévesztő megkeresések
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata felhívja a civil szervezetek figyelmét, hogy folyamatosan érkeznek bejelentések a Miniszterelnökségez, illetve az Országos Bírósági Hivatalhoz a Civil Marketing Kft. elnevezésű gazdasági társaság civil szervezetek beszámolóit érintő, nem egyszer fenyegető, agresszív megkereséseivel kapcsolatosan.

A Civil Marketing Kft. munkatársai telefonon vagy e-mailben keresik fel a civil szervezeteket azzal az indokkal, hogy ellenszolgáltatásért cserébe felülvizsgálják, kijavítják az éves beszámolót, vagy az OBH-ra hivatkozva keresik meg a civil szervezetek képviselőit, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják.

Sajnálatos módon már kiskunfélegyházi székhelyű civil szervezeteket is megkeresett a Civil Marketing Kft., ezért nyomatékosan felhívják minden civil szervezet figyelmét, hogy az OBH és a bíróságok sem a Civil Marketing Kft.-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötöttek együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére és felülvizsgálatára, ilyen vizsgálatokra hatáskörük sincs.

Amennyiben bármely civil szervezet ilyen tartalmú megkeresést kap, azt mindenképp utasítsa el, illetve haladéktalanul jelezze az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!