Sport 2021. február 9. 11:00

Közel állt a bravúrhoz a serdülő kosárlabdacsapat

Közel állt a bravúrhoz a serdülő kosárlabdacsapat
A nemzeti serdülő kosárlabda-bajnokság főcsoportjában az ország legjobb 32 csapata között szerepelt a Félegyházi Térségi Sportiskola korosztályos együttese. A 3. forduló tétje a legjobb 16-ba kerülés volt. A kiemelt bajnokság legjobbjai ellen kevésen múlott a továbbjutás.

Simon Zoltán edző beszámolója:

– A házigazda csapatával kezdtük nagy menetelésünket szombat reggel az ország legjobb 16 csapatába való kerülésért. Az alapszakasz során kétszer játszottunk már ellenük. Első alkalommal nagyon megfáztunk, a második mérkőzésünkön viszont egyenrangú ellenfelei voltunk az akadémistáknak. Bizakodva vártuk tehát a rangadót.

Az első 20 percben mindkét csapat rengeteg hibával játszott, így a 20:33-as kecskeméti vezetés nem is értékelhető különösen. Ami viszont a második félidőben történt, arra nehéz szavakat találni. Nem volt egy szinten a két csapat, sem fejben, sem hozzáállásban. Hatalmas vereségbe szaladtunk bele, rögtön az első mérkőzésen. Az öltözőben sokat beszélgettünk, és úgy tűnt a fiúk más felfogásban készülnek a következő meccsre.

Nemzeti Fiú Serdülő Főtábla 3. forduló, Kelet, W csoport
Ideje: 2021. február 6-7. (szombat – vasárnap)
Helye: Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia


2021. 02. 06. szombat
Félegyházi TSI - Kecskeméti KA „A” 36 : 85

(8-20, 12-13, 6-31, 10-21)

FTSI: Farkas 16, Bán 9, Abonyi 4, Horváth 3, Várkonyi 2, Kósa 2, Kószó -, Szabó -, Seeberger -, Trifont -, László -, Kapus -.

A miskolci fiúkkal játszottuk az esti meccset. Tiszteletre méltó eredménysorral rendelkeztek, nívós csapatok ellen mutattak kitűnő eredményeket. Mi a becsületünkért küzdöttünk, hogy az igazi arcunkat tudjuk megmutatni.

Robbantottunk az első negyedben. Hat ponton tudtuk tartani a fizikálisan és technikailag is erős ellenfelünket. Szenzációsan játszottak ebben a szakaszban fiaink. A második ötösünk, mely főleg 2008-as születésű fiúkból állt már nem tudta megtartani a vezetést, de így is csupán 10 pontos hátránnyal zártuk a félidőt.

Ez a különbség egészen az utolsó néhány percig megmaradt. A legvégén csapatunk elfáradt és néhány könnyű kosár után duplájára nőtt a két csapat közti pontkülönbség.

Fiaink büszkén vonultak le a pályáról, és feledtetni tudták a délelőtti fiaskójukat. Optimistán vártuk a másnapi meccset.


MEAFC-Jezsuita - Félegyházi TSI 80 : 58
(6-14, 29-11, 20-16, 25-17)

FTSI: Farkas 19, Abonyi 9, Seeberger 6, Szabó 4, Nagy 4, Bán 4, Várkonyi 4, Horváth 3, Kapus 3, Trifont 2, Kósa -.

Az első játéknap két nyeretlen csapatának ütközete következett vasárnap reggel. Amíg a korosztályos gyerekek nagy többsége odahaza még aludt, ezek a fiúk egy nagy ütközetre készültek. Nagyon tiszteltük a szerencsiek eredménysorát, papíron ők voltak a mérkőzés esélyesei.

Hatalmas irammal és eredményes játékkal indítottuk a meccset. Ismét csak 6 pontot engedélyeztünk az első 10 percben. A folytatásban valamelyest vissza tudtak jönni a Darazsak, de így is jó volt ránézni a félidei eredményjelzésre. A második játékrészt egész pályás letámadással kezdték a szerencsiek, ami meg is zavarta fiainkat. Elméletben tudtak a megoldást, de ott benn, a pályán már nem volt annyira egyszerű a megvalósítás.

A kis gladiátorok kőkemény taktikai harcát a félegyházi fiaink nyerték meg, ezzel megszerezve a csoport harmadik helyét.

A mérkőzések bővebb szakmai elemzése ezután következik, így ezekre a dolgokra most nem térünk ki. Egy dolgot azonban szeretnénk jelezni: fiaink egy nagyon komoly vereség után fel tudtak állni, példát mutatva másoknak is ezzel. Bebizonyították, hogy nem véletlenül jutottak el ezekre a szintekre.

– Egy nagy menetelés végéhez értünk a hétvégén. Ha nem is sokkal, de lemaradtunk a 16-ba jutásért való küzdelemben. Emelt fővel tértünk haza, hiszen egy nálunk előrébb rangsorolt csapatot sikerült megelőznünk. Köszönöm segítőimnek a munkát, és mindenkinek, aki nélkül nem lennénk most is. Az Országos Alsóházban folytatjuk, dolgozunk tovább és hiszünk a minél eredményesebb munkában. Gratulálok fiúk még egyszer, csak erősen továbbra is! – tette hozzá Simon Zoltán, vezetőedző


2021.02.07. vasárnap
Szerencsi Darazsak – Félegyházi TSI 58 : 67
(6-23, 18-13, 16-12, 18-19)

FTSI: Farkas 19, Horváth 12, Kósa 12, Seeberger 8, Bán 6, Kapus 5, Abonyi 4, Trifont 1, Szabó -, Várkonyi -, Kis -, Nagy -.


Kép: FTSI

Információ: Simon Zoltán

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!