Helyi hírek 2021. február 10. 13:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Lezáratlan autók kifosztására szakosodott

Lezáratlan autók kifosztására szakosodott
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a tanyavilágot járva közel másfél hónap leforgása alatt 24 nyitva hagyott autót fosztott ki.

A vádirat szerint a fülöpjakabi férfi munkájának elvesztését követően, 2020 nyarán elhatározta, hogy lopásokból tesz szert pénzre. Kiszemelt célpontjai a bekerített tanyák udvarain vagy az ingatlanok előtt, az út mellett lezáratlanul parkoló autók voltak. Általában az éjszakai vagy a hajnali órákban a kerítésen beugorva jutott be a tanyaudvarra és az ott hagyott, nyitott autóból pénztárcát, készpénzt, igazolványokat és cigarettát lopott. Legkisebb zsákmánya 1.000,- Ft volt, de előfordult, hogy 100 ezer forintot meghaladó forintot és eurot, egy alkalommal pedig 650 ezer forintot tartalmazó pénztárcát sikerült megszereznie az őrizetlen autóból. Amelyik udvarban több jármű is állt, mindegyiket átkutatta, de előfordult, hogy csak aprópénzt sikerült magával vinnie. Az egyik tanyába néhány nap múlva lopási szándékkal visszatért, de fellelhető érték hiányában ez alkalommal sem járt sikerrel.

Egyik esetben az autó utasteréből egy ételes dobozzal teli hátizsákot vitt magával, de mivel abban készpénzt nem talált, néhány száz méterre a tanyától megszabadult tőle. Csakúgy, mint több esetben a lopott igazolványoktól, amiket menekülése során a közelben eldobott. A vádlott a helyszíni kihallgatása során a kiskunfélegyházi nyomozóknak megmutatta, hol dobta el a lopott hátizsákot, így ez esetben a kár utóbb megtérült. A sértettek többsége azonban nem volt ilyen szerencsés és többen közülük a nyomozás során káruk megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentettek be.

A sorozattolvaj az összesen mintegy 1,2 millió forint összegű lopott pénzt felélte.

Az ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű férfit 24 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.
 

Kövessen minket a Facebookon is!