Helyi hírek 2021. február 11. 12:00

Kiscsoportokban kapták meg a szalagot a Móra Gimnázium végzősei

Kiscsoportokban kapták meg a szalagot a Móra Gimnázium végzősei
Február 5-én lett volna a szalagozó ünnepsége a Móra Ferenc Gimnázium végzőseinek, ami idén sajnos – a vírushelyzet miatt – a megszokott formában elmaradt. Dr. Kása Zsuzsanna igazgatótól megtudtuk, hogy kiscsoportokban, a járványügyi szabályokat betartva – a szokásos, nagy volumenű ünnepség nélkül, de nagyon bensőséges keretek között – megkapták a szalagokat a tizenkettedikes diákok.

– Úgy gondolom, hogy minden résztvevő számára nagyon megható szalagozó ünnepséget tudtunk szervezni, még úgy is, hogy egyszerre csak maximum 10 fő volt jelen minden osztály szalagtűzésén. Bízom abban, hogy maradandó élményt tudtunk nyújtani diákjainknak. Nagyon sajnáltam az elmúlt tanév végzőseit is, hiszen három fontos esemény: a szerenád, a zöldnap és a ballagás is kimaradt az életükből, pedig nagyon készültek rá – mondta el az igazgatónő.

A jelenlegi tanév végzősei végképp nehéz helyzetben vannak, hiszen az érettségire történő felkészítésük hosszú hónapok óta digitális munkarendben történik. Viszont az intézmény él a jogszabályban rögzített lehetőséggel, miszerint kiscsoportokban, 10 főben maximálva segítik a tanulók személyes felkészülését.  

Dr. Kása Zsuzsanna elmondta, hogy a jelenlegi szabályok értelmében írásbeli és szóbeli vizsgára is készülnek a gyerekek, amit természetesen felülírhatnak az aktuális szabályok.

Z. A.
 
Fotó: archív – Fantoly Márton
A Móra Ferenc Gimnázium szalagozója a városi sportcsarnokban 2019. január 11-én, amikor még szigorítások nélkül, kötetlenül ünnepelhettek
 

Kövessen minket a Facebookon is!