Helyi hírek 2021. február 11. 19:00

Az iparűzési adó teljes befizetését szorgalmazzák

Az iparűzési adó teljes befizetését szorgalmazzák
A Veled a Városunkért Egyesület sajtótájékoztatóján jelentette be Kollár László február 11-én, hogy ezentúl ő látja el a frakcióvezetői teendőket. Az összejövetelen bemutatkozott Németi Hajnalka, aki Nagy Lajos betegség miatti lemondása után átveszi a képviselői teendőket.



Németi Hajnalka kétgyermekes családanya, a Bács-Kiskun megyei Demokratikus Koalíció helyi szervezetének szervezője. Elmondta, hogy a helyi lakosságért szeretne minél többet tenni, kiemelt figyelemmel a rászorulókra, a szociális területen dolgozókra, a pedagógusokra. Szorgalmazza a kerékpárút-hálózat fejlesztését és azt, hogy a Petőfi-lakótelepen minél előbb működhessen újra az orvosi rendelő.







A sajtótájékoztatón Kollár László (Jobbik), Horváth Tamás (MSZP) Kis-Szeniczei Kálmán (LMP) kifejtették, hogy a kormány az uniós támogatásokat nem célszerűen használja fel és ellehetetleníteni az önkormányzatok működését. Ennek egyik eleme az iparűzési adó elvonása. Éppen ezért azzal a javaslattal álltak elő, hogy a félegyházi vállalkozók közül azok, akik tehetik, ne éljenek a könnyítéssel, és fizessék be a teljes iparűzési adót. Ez ugyanis nagyon fontos bevételt jelent a város költségvetésében, segíti a városi intézmények működtetését, a parkok fenntartását és számos feladat megoldását.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!