Helyi hírek 2021. február 12. 12:00

Kollégái is gyászolják a tanárnőt

Kollégái is gyászolják a tanárnőt
A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola közössége is fájó szívvel búcsúzik kedves Kollégájától, Tanárától.

Márti iskolánkban ősszel kezdte meg munkáját. Testnevelőtanárként dolgozott az első évfolyamban, a 7.b osztályban, az 5.a osztályban, akiknek osztályfőnökként pótanyukájuk is volt.

Nagy lendülettel, lelkesedéssel vetette bele magát az új feladatok ellátásába. Tanítványai, kollegái hamar megkedvelték.

Bertalan Márta mesterpedagógus, aki a köznevelés szinte minden szegmensében dolgozott. Pályafutását bölcsödében kezdte, majd rövid idő után óvodában helyezkedett el. Ezután a Bankfalui Körzeti Általános Iskolába került, ahonnan visszatért a kisebb gyerekekhez, a Szegedi úti Óvodába.

Hat évet tanított Fülöpjakabon az Eötvös József Általános Iskolában, majd 2002-től 2020-ig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium testnevelő tanára volt.

Barátnője, pedagógustársa a következő szavakkal emlékezik Rá:

„Márti olyan ember volt, hogy sok embernek adott magából. Odaajándékozta tanításait az úszni nem tudóknak. Tanácsokkal látta el a teniszezni tanuló kis tanítványokat és később azok gyermekeit is. Megtanította a helyes testtartás használatára a gyógytesire járó diákokat. Évtizedeken át végigdolgozta a nyári szüneteket azért, hogy gyermekek százaival szerettesse meg a sportos életet. Ő maga volt az ÉLET. Ő maga volt az EGÉSZSÉG. Mindannyian úgy ismertük meg, hogy kirobbanó energiával rendelkezett.”

A sorstól sok talentumot kapott, amelyeket bőségesen megtöbbszörözött. Így rengetegen ismerték, szerették. Fiatalon búcsút vett tőlünk, mi pedig szívünkbe zárva emlékezünk rá életünk végéig. Benne marad gondolatainkban, tetteinkben, sportos mindennapjainkban. Velünk marad, amikor biciklizünk, úszunk, teniszezünk, futunk.

Nyugodj békében Márti!

A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola közössége és Sinkó Edit
 

Kövessen minket a Facebookon is!