Helyi hírek 2021. február 12. 16:00 Forrás: Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

Ítélet az önbíráskodó és garázdálkodó férfiak ügyében

Képgaléria
Ítélet az önbíráskodó és garázdálkodó férfiak ügyében
A Kiskunfélegyházi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt öt jánoshalmi férfit, akik állítólagosan ki nem fizetett munkabérüket próbálták erőszakkal behajtani.

A bíróság megállapította, hogy az I-V. rendű vádlottak egy kiskunfélegyházi székhelyű munkahelyen dolgoztak felmondásukig, 2020. január 6-áig. Mivel úgy gondolták, hogy nem kapták meg az őket megillető fizetést, megjelentek a telephely előtt és a jogosnak tartott munkabérük kifizetését követelték – adtuk hírül korábban. Ennek során szóváltásba keveredtek az irodai adminisztrátorral, akit megfenyegettek és szidalmaztak, továbbá a telep előtt parkoló gépkocsiját megrugdosták és vascsővel megrongálták. Az ügy III. rendű vádlottja – aki társainál korábban érkezett a helyszínre – az elszámolás miatt egy másik dolgozóval is vitatkozott és gépkocsijának visszapillantó tükrét letörte, valamint egy nyomtatóba is beleütött. Az okozott kár mintegy 300 ezer forint volt.



Az ügy VI. rendű vádlottja – aki a vádlottak korábbi munkáltatója volt – szóváltásba keveredett a vádlott-társaival, amelynek során jobb lábával megrúgta az ügy III. rendű vádlottját. A VI. rendű vádlottat a rendőrök a fogták le és bilincselték meg.

A bíróság az I-V. rendű vádlottak bűnösségét önbíráskodásban, míg a VI. rendű vádlottét garázdaságban állapította meg.

A bíróság döntése jogerős.
 

Kövessen minket a Facebookon is!