Helyi hírek 2021. február 13. 16:00

Ragyogó mosoly, ragyogó jövő a Batthyányban

Ragyogó mosoly, ragyogó jövő a Batthyányban
Ragyogó mosoly, ragyogó jövő címmel országos programot szervezett az általános iskolák alsós tanulói számára a Colgate-Palmolive Magyarország Kft.

Az egészségfejlesztő ingyenes, online program az általános iskola első és második osztályos tanulóinak szól. Célja, hogy a felnövő nemzedék fogazata ép maradjon!



A program készítői regisztrálás után a pedagógusok számára letölthető anyagokat biztosítanak, amelyek felölelik az egészséges táplálkozást, fogváltást, fogbetegségeket és a szájápolást. A szervezők a színesebbé tétel érdekében az órákra lebontott tananyagokon kívül online játékokat, feladatlapokat is elérhetővé tesznek a felületen, illetve fogápolási termékeket tartalmazó csomagot is kínálnak a kisgyermekek számára.



Intézményünk pedagógusai mindig arra törekednek, hogy még életszerűbbé, kézzelfoghatóbbá tegyék a tanulást. A kiskunfélegyházi BENU Gyógyszertárban hallottak az iskolánkban folyó programsorozatról, akik egyből az iskola, illetve a program mellé álltak. Szájápolási kiegészítőket ajánlottak fel gyermekeink részére, amivel még élményszerűbbé tehetjük az oktatást.



A tudás elsajátítása azonban itt nem ér véget. A foglalkozások után a gyerekek az addig megszerzett ismereteiket kimondottan erre a célra összeállított „Kahoot” kvíz által tesztelik. A felületen egyből visszajelzést kapnak a válaszok helyességéről, a pontversenyben szerzett helyezésükről.



A program lezárásaként az osztályoknak lehetőségük adódik egy rövid videó forgatására, a fogak egészségének megőrzéséről. Az ország legkreatívabb videókészítője egy ingyenes fogászati buszos szűrést nyer az egész iskola számára előre egyeztetett időpontban. Gyermekeink is neveznek erre a megmérettetésre. Kíváncsian várjuk a majdani eredményhirdetést.

Köszönet a szervezőknek, a BENU Gyógyszertárnak és a közreműködő pedagógusoknak.

Bense Zoltán igazgatóhelyettes

Fotó: batthyanysuli.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!