Gazdaság 2021. február 15. 08:00

Új termékek bevezetésével reagál a változásokra a Szentlászló Pékség

Új termékek bevezetésével reagál a változásokra a Szentlászló Pékség
Élelmiszeripari középvállalatként már a világjárvány első itthoni hulláma alatt érezhető volt a visszaesés a jászszentlászlói Szentlászló Pékségnél – tudtuk meg Novikovné Cseh Krisztina ügyvezetőtől. Körülbelül 25-30 százalékos hiányt tapasztaltak, ami – közétkeztetési szereplők lévén – javarészt az iskolák bezárásából adódott.



– Nyilvánvaló volt az aggodalom, de mára már úgy érezzük, hogy mindez áthidalható és természetesen a legjobbakban bízunk – tette hozzá az ügyvezető, aki azt tapasztalta, hogy most, a második hullám idején érezhetően kevesebb az emberek jövedelme, amit saját boltjaikban tapasztalt szerényebb forgalom is alátámaszt. Hozzátette: nagyon várják már a tavaszt, bíznak benne, hogy hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba.



Az elmúlt időszak óvatosságra tanította a céget, illetve feladatként adta a struktúraváltást, egy kicsit más irányt a régi mellett. Igyekeznek folyamatosan fejleszteni, és arra törekednek, hogy hasonló helyzetben több „láb” szolgálja a cég biztonságát.



Megtudtuk azt is az ügyvezetőtől, hogy hamarosan új termékek színesítik a Szentlászló Pékség kínálatát. Édes és sós teasütemények gyártását kezdik meg, ezeket a termékeket jelenleg tesztelik. Többek között mézes-tönkölyös puszedli, chiamagos sósrúd, csökkentett szénhidráttartalmú linzer, omlós fokhagymás rúd, pur-pur linzer, pizzás-sós rúd, Zacher linzer, Mamma mia teasütemény (nőknek kifejlesztett, vitaminokkal dúsított) valamint kukoricás rúd is kapható lesz, és dobozokban kerülnek a boltok polcaira.



Az új termékek némi gépesítést igényelnek, de Novikovné Cseh Krisztina hangsúlyozta, hogy a kézműves jelleg továbbra is megmarad. A jövőben a hagyományos mellett a reformtáplálkozás szempontjait is szem előtt tartják, és igyekeznek termékpalettájukat a mindenkori vevői igényekhez igazítani.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!