Helyi hírek 2021. február 15. 16:00

Lelkes természetvédők óvják a Tőserdő madarait

Képgaléria
Lelkes természetvédők óvják a Tőserdő madarait
Mint arról korábban beszámoltunk, január 30-án madárodúkat helyeztek ki Tőserdőben az énekesmadarak védelmében. Az akció február 14-én folytatódott, a példaértékű közösségi összefogásban résztvevő helyi családok, óvodai és iskolai csoportok, magánszemélyek, intézmények és vállalkozásoknak köszönhetően már 100 odú várja kedvenc madarainkat.

A kihelyezett odúk sorszámozottak, és egyedileg jelöltek. Így minden tulajdonos figyelemmel tudja kísérni, hogy mi történik vele. A tervek között szerepel egy interaktív térkép létrehozása is, hogy az emberek biztosan megtalálhassák és megfigyelhessék azt a madárlakhelyet, amit ők „fogadtak örökbe”.

Február 14-én az odúk elhelyezése előtt Verebély Gábor marketingvezető elmondta, hogy nagy sikere van a madárodúk örökbefogadásának a Tőserdőben. A természet szerelmesei szeretnének több madárfüttyöt és kevesebb szúnyogot. Ennek köszönhetően újabb 25, névre szóló, sorszámozott madárlakhelyet erősítettek drótokkal a fákra, ennek köszönhetően ma már 100 védett hely várja az erdő madarait. Ezt követően Bártol István, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője mesélt a Tőserdőbe érkező lelkes természetvédőknek és a szabadban sétálóknak a holtágak és környékénekének élővilágáról.
 

Kövessen minket a Facebookon is!