Helyi hírek 2021. február 19. 12:00

Életrevalók Tiszaalpáron: gyermeknevelési program órarendbe beépítve

Életrevalók Tiszaalpáron: gyermeknevelési program órarendbe beépítve
A 2019-2020-as tanévben kezdték meg a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskolában az Életrevaló foglalkozásokat. A gyermekek neveltségének javítását szolgáló program heti egy órában, az órarendbe beépítve a 2020-2021-es tanévben is folytatódik. Az Életrevaló program szakmai felkészítését az óvoda és iskolapedagógusok 30 órás képzés keretében sajátították el, amelyhez később 2 délutános, 8 órás módszertani kiegészítés is kapcsolódott, szintén akkreditált továbbképzés keretében.

Mayer Tamásné intézményvezető a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat weboldalának elmondta, az elsődleges céljuk a pozitív kommunikáció kialakítása, a szóbeli és tettleges agresszivitás csökkentése. Ennek érdekében fejlesztik a tanulók önismeretét, felelősségtudatát és döntésképességét, továbbá a közösségért érzett felelősséget.

– A tanórákon játékos, beszélgetős formában beszéljük meg, hogyan lehet megismerni egyre jobban önmagunkat. Igyekszünk megerősíteni a jó szokásainkat, tulajdonságainkat. Ugyanakkor hibáinkat, rossz szokásainkat napi gyakorlással, tudatos odafigyeléssel törekszünk leküzdeni. Célokat tűznek ki a tanulók, amelyek megvalósításához terveket készítünk. Megtanuljuk a vágyak, álmok és a célok közötti legfontosabb különbséget; vagyis céljainkért nap, mint nap teszünk is! – fogalmazott az intézményvezető.

Az eredményes emberek 7 szokása program és az ezzel szoros kapcsolatban lévő Életrevaló program egyedüli magyarországi képviseletét az FC-PANNON Tanácsadó Kft. képviseli a Franclin Covey Társasággal kötött megállapodásuk alapján. Ez egy sajátos, specializált gyermekfejlesztési program, ez egy franchise, amit a Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat pályázati támogatásával sikerült megvalósítani. Mayer Tamásné szerint már sok kis apró örömöt, javulást sikerült elérniük több tanuló viselkedésében, így abban bizakodnak, hogy minden nap egy kicsit jobbá válik közösségük.

A fotó a képzéseken készült
 

Kövessen minket a Facebookon is!