Helyi hírek 2021. február 19. 08:00

Optimisták a félegyházi szállásadók

Optimisták a félegyházi szállásadók
A Covid-19 vírus megjelenése óta eltelt egy év különösen hátrányosan érintette az idegenforgalommal és vendéglátással foglalkozó vállalkozásokat, magányszemélyeket. Nincs ez másként városunkban sem. Lapunk három kiskunfélegyházi szálláshely tulajdonosát kérdezte tapasztalataikról, jelenlegi helyzetükről és jövőbeni terveikről.



Nagy Mihály Zsolt, a Malom Hotel menedzsere kérdésünkre elmondta, hogy a márciusban meghozott kormánydöntés értelmében kénytelenek voltak bezárni. A néhány hónapos kényszerpihenő után a nyár némi fellendülést hozott náluk is, majd a vírus második hulláma új csapást mért az ágazat valamennyi szereplőjére. A vendégek nélkül telt idő hasznos eltöltésében a magyarországi szálláshely-szolgáltatások megsegítésére igényelhető Kisfaludy Turisztikai Program kínált lehetőséget, amivel éltek is. Így kapott új arculatot a hotel: wellness- és kondirészleget alakítottak ki, valamint az étterem is megújult. Az alkalmazottak létszámát sajnos csökkenteni kényszerültek, de bíznak abban, hogy a járványveszély elmúltával ismét megtelik szállóvendégekkel a családbarát Malom Hotel.





Ágó Ferencnétől, az Oázis Hotel tulajdonosától megtudtuk, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében jelenleg csak a munkához kötött szálláskiadás működik hotelükben. A kényszerhelyzet szülte bezárás miatt felszabadult időt ők is modernizálásra használták fel. Berendezéseket vásároltak, légkondicionálóval látták el az összes szobát, a konyhájukat korszerű berendezésekkel szerelték fel. Igyekeznek saját erőből fennmaradni, nem szeretnének hitelt igénybe venni. A felújítással összefüggő teendőkben a teljes alkalmazotti létszám részt vett, így szerencsére meg tudták tartani valamennyi munkatársukat. Természetesen az Oázis Hotelben is nagyon várják már a világ újranyitását, amikor a megszépült környezet betölti rendeltetését, és megtelik szállóvendégekkel, a rendezvények résztvevőivel.





Dr. Réczi Lászlóné, a Mónika Panzió tulajdonosa is derülátó a jövőt illetően, bár jelen pillanatban náluk is csak munkások és üzletkötők szállhatnak meg. A koronavírus hónapjait selejtezésre, kerti munkálatokra, és nem utolsó sorban unokázásra fordították.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus