Helyi hírek 2021. február 18. 16:00

Körkérdés: Beadatja-e magának a Covid-19 elleni vakcinát?

Körkérdés: Beadatja-e magának a Covid-19 elleni vakcinát?
A Covid-19 elleni oltás hónapok óta beszédtéma a médiában és a családokban. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy Kiskunfélegyháza lakossága miként áll a vakcina beadatásához. A védőoltás önkéntes jelentkezés, regisztráció alapján működik és ingyenes. A jelenleg alkalmazott vakcinából két injekció szükséges az immunitáshoz.

Krepsz János (63)
– Mindenképpen szeretném beadatni az oltást, mert megbízom benne és azt látom, hogy előbb-utóbb ennek meglétéhez fogják kötni az utazások lehetőségét. Már regisztráltam is rá. Nagyon szeretek utazni, és még nem értem a bakancslistám végére a látnivalók tekintetében. De ami a legfőbb indokom, hogy igyekszem megtenni minden óvintézkedést az idős szüleim egészségvédelmének érdekében.


 



Görög János (69)
– Már megtörtént a regisztráció, arra várok, hogy értesítsenek az oltás időpontjáról. Megbízom az orvosomban, aki egészségügyi állapotom miatt javasolta a beadását. Szeretnék felelősségteljes polgári magatartást mutatni.






Kovács István (71)
– Szeretnék szabadabb életet élni, így mindenképpen beoltatom magam. Egyik gyermekem külföldön, a másik kettő pedig Budapesten él. Szomorúvá tesz, hogy lassan egy éve nem ölelhettem meg őket és az unokáimat. Nagyon várom már a személyes találkozót, mert a telefonálás és az interneten történő beszélgetés nem olyan.






Csányi Sándorné (85)
– Én már megkaptam az injekciót. Semmi különöset nem éreztem, még csak nem is fájt. Ha már több millió embert beoltottak, úgy gondolom, hogy nem lehet hiba benne. Nem félek tőle, mivel rendszeresen orvosi ellenőrzés alatt állok és megbízom a háziorvosom ajánlásában.

V. B.

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus