Sport 2014. október 4. 17:29

A Kunszállást is legyűrte a Kiskunfélegyházi HTK

Képgaléria
Folytatta kiváló sorozatát a megyei I. osztályú bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK. A félegyháziak hazai pályán a Kunszállás csapatát győzték le 4-1 arányban, így 8. fordulót követően továbbra is a tabella élén állnak.

A nehéz helyzetben lévő, tartalékosan felálló Kunszállás SE-t fogadta október 4-én, a megyei I. osztályú bajnokság 8. fordulójában a Kiskunfélegyházi HTK.

A két csapat közötti erőbeli különbség a tabellán elfoglalt helyezésekben is megmutatkozott.

A KHTK a mérkőzés előtt hibátlan mérleggel, 18 ponttal az első, míg a Kunszállás 7 egységgel a 9. helyen állt a bajnokságban.

 

A találkozót ennek függvényében a félegyháziak irányították. A mély talajú pályán a 23. percben szerezték meg a vezetést Tóth István góljával. (1-0)

Az első félidő hajrájában tovább nőtt a különbség, a 39. percben Csurka István talált be, míg a 42. percben Balog Szabolcs Marcell lőtt újabb gólt. (3-0)

 

A szünetig a jelentős előnyre szert tevő KHTK a 2. félidőben visszavett némileg a tempóból. Sok hiba csúszott a csapatok játékába és kevés folyamatos játék alakult ki.

 

A félegyháziak elsősorban a labdaszerzések után a szélek gyors beindításával próbálkoztak, de a támadások jelentős része les miatt, vagy a passzok pontatlansága miatt megakadt.

A hajrában végül összejött a negyedik találat. A csereként pályára lépő Szabó Tamás egy középre adott labdát a hálóba pofozott. (4-1)

A mérkőzést végig küzdő kunszállásiak az utolsó percekben Pöszmet Zsolt góljával szépíteni tudtak, amivel kozmetikázni tudták a végeredményt. (4-1)

 

A Kiskunfélegyházi HTK tovább folytatta jó sorozatát és megőrizte hárompontos előnyét a 2. helyezett Híd SC-vel szemben. 

 

 

Némedi Norbert /vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK/:

- Ez volt zsinórban a 7. győzelmünk. Jól rajtoltunk, tovább tudtuk tartani a jó formánkat. Hazai pályán régóta veretlen a csapat. Az egész találkozón domináltunk, ami a gólokban is megmutatkozott. A 2. félidőben kicsit visszább vettünk a tempóból, sajnálom a végén bekapott gólt. Nehéz volt a mély talajon játszani, mivel a pálya állaga a sok mérkőzés, edzés miatt folyamatosan romlik. Remélem a körülményeken a műfüves pálya segíteni fog.

 

 

Kertész Gábor /vezetőedző, Kunszállás SE/:

- Az 1. félidőben a félegyházi csapat jobban játszott, de talán túlzott volt a különbség. 3 fejes gólt kaptunk, nem edzünk rendszeresen, kevesen vagyunk. Nekem is végig kellett játszani a mérkőzést, csere híján ez nagy probléma volt. Nehéz ősz vár ránk. Gratulálok a félegyháziaknak!

 

 

Bács-Kiskun Megyei I. 8. ford.

Kiskunfélegyházi HTK- Kunszállás SE (3-0) 4-1

gólszerzők: 23. p. Tóth István, 39. p. Csurka Ádám, 42. p. Balog Szabolcs Marcell, 78. p. Szabó Tamás ill. 86. p. Pöszmet Zsolt 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!