Helyi hírek 2021. február 19. 13:00

Az önkormányzat és a félegyháziak is segítik a bajbajutott családokat

Az önkormányzat és a félegyháziak is segítik a bajbajutott családokat
A mai napon önkormányzati bérlakásba költözhetnek a Kazinczy utcai lakástűz károsultjai. A hírt Csányi József polgármester közösségi oldalán jelentette be.



Mint az az önkormányzattól kapott tájékoztatásból kiderül, Kiskunfélegyházán a Kazinczy u. 15. szám alatt február 4-én tűzeset történt, amely során az ingatlanban két lakrész használhatatlanná és lakhatatlanná vált. A két tulajdonos az önkormányzattól kért segítséget lakhatásuk átmeneti megoldásához, amit Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője továbbított Balla László alpolgármesternek. A Vagyongazdálkodási Osztály Bense Zoltán lakásgazdálkodásért felelős bizottsági elnökkel konzultálva két lakást szabadított és ajánlott fel a károsultaknak, akik azt február 19-én délelőtt vehették birtokukba. A két bérlakást átmeneti, egy éves időszakra bocsátotta rendelkezésükre az önkormányzat.



Mindezen túl felajánlások gyűjtésével is segíteni próbál a károsultaknak a hivatal. A felajánlásokat Bajzák Andrea, az önkormányzat munkatársa koordinálja. Tőle tudjuk, hogy rengetegen próbálnak ily módon segíteni a bajbajutottakon.



– Eddig gondot okozott a felajánlott tárgyak tárolása, de mára ez is megoldódott. Annyi segítő szándékú ember adta oda általa már nem használt, de jó állapotban lévő bútorait, hogy a beköltözés előtt választhatnak ezek közül a családok – mondta el Andrea.



Aki segíteni szeretne, az megteheti például edényekkel, kávéfőzővel, tányérokkal, poharakkal, evőeszközökkel, vízforralóval, kenyérpirítóval, konyhai asztallal, székekkel, ággyal, dohányzóasztallal, televízió állvánnyal, szőnyegekkel, takarókkal, plédekkel. Többek között ez hiányzik még az otthonokban. Bajzák Andrea hozzátette: azok az adományok, amelyekre a tűzkárosult családoknak már nincs szüksége, más, az önkormányzat látóterébe került rászorulókhoz kerülnek, tehát mindenképpen jó célt szolgálnak. A bútorok és nagyobb tárgyak elszállításával kapcsolatban Ódor Lászlóval, a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetőjével lehet egyeztetni.



A Kazinczy utcai tűzeset előtt néhány nappal egy háromtagú selymesi család került – ugyancsak lakástűz miatt – nagyon nehéz helyzetbe. Ők nem vállalták a sajtónyilvánosságot, de a gyűjtésből nem maradnak ki. Ideiglenesen lakókocsiban élnek ugyan, de a házuk egy alapos felújítás, karbantartás után újra lakható lesz. Nekik villanyszerelési cikkekre lenne szükségük: kábelek, gégecsövek, kötődobozok nagyban segítenék a munkálatokat. Ezen kívül négyéves kislányuk részére 110-es méretű gyermekruhákat és játékokat is szívesen fogadnak.






A rászorulók javára a Torony ABC húsvétig tartós élelmiszereket gyűjt, és a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány is csatlakozott a támogatók sorába, vezetőjét, Papp Anettet ugyancsak kereshetik a segítő szándékú emberek.

Kövessen minket a Facebookon is!