Helyi hírek 2021. február 22. 12:00

Komoly fejlesztések a félegyházi gazdakörökben

Komoly fejlesztések a félegyházi gazdakörökben
A Nagyszőlő úti Gazdakör épülete egy igazi közösségi tér, amely helyet ad a gazdaköri tagoknak és a térség lakóinak (sokszor a városban élő közösségeknek is) az összejövetelekre, rendezvények megtartására. Ezért is fontos, hogy pályázat segítségével sikerült felújítani – mondta el lapunknak Ván Jenő elnök, aki egyben a térség önkormányzati képviselője is.

A korábbi iskola épületét a 90-es években vette birtokba a gazdakör. Azóta gondoskodnak a karbantartásáról, felújításáról. Az épület adta lehetőségeket nagyon sok család szívesen fogadta. Tartanak ott keresztelőt, lakodalmat, névnapi összejövetelt és ballagási ünnepséget is.



Az önkormányzati tulajdonú épületet nemrégiben felújították. Megújultak a belső terek és a külső homlokzat egy része is, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést. Az épületben található kiskápolnát is felújították. 





Ráadásul még egy kültéri pavilon is megépült. A felújításra az önkormányzat és a gazdakör közösen pályázott. Az utólag finanszírozott pályázat kivitelezési költségeit az önkormányzat előlegezte meg.



Ván Jenő örömmel számolt be arról, hogy a Haleszi Gazdakör is sikeresen pályázott a székháza mellett megépült játszótérre. Mint mondta, a környékbeliek hitetlenkedtek abban, hogy ezt a játszóteret valaki használni is fogja. De hamarosan kiderült, hogy a kétkedőknek nem volt igazuk. A térségbe nagyon sok család költözött az elmúlt években, és sok gyermek is él itt.



Igaz, hogy szinte valamennyi telken van számukra játszóeszköz, de ennek használata nem ugyanaz, mint a játszótéri közös élmény. Jó idő esetén szüleikkel, nagyszüleikkel mennek ki a játszótérre. A gyermekek birtokba veszik a csúszdákat és egyéb játékokat, kísérőik pedig a pihenőpadokat, és sort kerítenek ismerkedésre, eszmecserére és beszélgetésre is.



Az elmúlt időszak fejlesztéseiről szólva a képviselő elmondta, hogy megépült a Csólyosi út hat és fél méteres szélességben a városig. A kilencedik körzet lakói ennek köszönhetően akadálymentesen járhatnak be Félegyházára ügyeiket intézni, tanulni és vásárolni.



– A jövőben a Nagyszőlő úti Gazdakör előtti téren is tervezem egy játszótér megépítését. Feladataim közé tartozik a selymesi térség közösségeinek gondozása is, nagyon szeretnék a nem túl távoli jövőben az ő szolgálatukba is egy önálló közösségi épületet és játszóteret állítani. A közvilágítás fejlesztése a járványhelyzet miatt lelassult, de amint az anyagi lehetőségek engedik azt is, folytatjuk a térségben – foglalta össze a jövő terveit Ván Jenő.

 

Kövessen minket a Facebookon is!