Helyi hírek 2021. február 23. 08:00

Különleges turisztikai táblákkal gazdagodtak a város közterei

Különleges turisztikai táblákkal gazdagodtak a város közterei
Kültéri turisztikai táblák segítik a jövőben a félegyháziak és az ide látogatók eligazodását a város látnivalói, értékei, történelmi, irodalmi és természeti nevezetességei között – tudtuk meg Rosta Ferenc alpolgármestertől.



– Három darab tájékoztató tábla már a helyén várja, hogy minél többen felfedezzék és használják. Egyik a Szent János-téren Kiskunfélegyháza látnivalóit foglalja össze, a másik a Béke-téren Félegyházi képzőművészek nyomában címmel nyújt tájékoztatást, a harmadik pedig a Petőfi-téren Móra Ferenc kedves virágairól mesél – mondta el az alpolgármester.



Megtudtuk azt is, hogy összesen 7 táblát helyeznek ki a közterekre. Az eddigi három a Zöld város projekt keretében készült el, de annyira jól sikerültek, hogy érdemesnek látták azt a további négy, felújításra szoruló keretet is tartalommal megtölteni, amelyek elfekve, vagy a város különböző pontjain jobb időket látva várták az újjászületést. Ezek között lesz Kiskunfélegyháza térkép, olyan, amit a Petőfi és Móra városa gondolat ihletett, valamint a múltba kalandozó Kiskunfélegyháza anno és a Hősök ligete.









A tájékoztató táblák előkészítésében Olasz Anita, a Tourinform Iroda vezetője, a technikai kivitelezésben Rátkai Zsuzsa és a Kreatív Dekor volt az önkormányzat segítségére. A felhasznált fotók a város számos alkotójától származnak.
 
Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!