Helyi hírek 2021. február 24. 12:00

Otthonfelújítás, támogatással – a pályázattól a kivitelezésig segít a MEGI SZER Kft.

Otthonfelújítás, támogatással – a pályázattól a kivitelezésig segít a MEGI SZER Kft.
A Kormány 2021. január elsejétől lehetővé teszi a 25 év alatti gyermeket nevelő családoknak, hogy lakhatási körülményeik javítása céljából otthonfelújítási támogatást igényeljenek. A támogatás összege a lakás felújítására fordított költségek 50 százaléka, de legfeljebb 3 millió forint lehet. A pályázat utófinanszírozású, és 2022. december 31-éig vehető igénybe.

A támogatás igénybevételében komplex segítséget nyújt Kiskunfélegyházán a MEGI SZER Kft., az igényfelméréstől a kivitelezési munkákon és a pénzintézeti kapcsolatokon át a pályázat benyújtásáig.

– Felújítási munkákra lehet igénybe venni a támogatást – tudtuk meg Maléth Egon cégvezetőtől. Festés, burkolás, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, valamint ács-(héjazatcsere, tetőszigetelés, bádogos munkák) és kőművesmunkák (kerítések, tárolók egyéb betonozási munkák) egyaránt elvégezhetők ennek keretében. Nagyon fontos azonban a feltételek pontos ismerete, ugyanis a támogatás kis dolgok miatt is meghiúsulhat – hívja fel a figyelmet a cégvezető.

A MEGI SZER Kft. segít a kezdetektől. Várják Kiskunfélegyházán, a Bajcsy utca 5. szám alatti irodájukba azokat az érdeklődőket, akik szeretnék felújítani ingatlanukat és ehhez állami támogatást kívánnak igénybe venni. Előzetes szűrés után (ami alatt megvizsgálják a jogosultságot) az ingatlan felmérése, majd árajánlat következik. Amennyiben az ügyfél kedvezőnek találja a feltételeket, a cég szakemberei megkezdik a munkát. A felújítási tevékenység befejeztével a pályázatot elkészítik és benyújtják.  Amennyiben a kivitelezéssel is a MEGI SZER Kft-t bízza meg az ügyfél, úgy a pályázatírás és a tanácsadás ingyenesen igénybe vehető.

Előzetes időpontegyeztetésért hívják 06-70/338-17-41-es telefonszámot, vagy írjanak a
[email protected] email címre!

Fotó: Fantoly Márton
 
(X)
 

Kövessen minket a Facebookon is!