Helyi hírek 2021. március 4. 16:00

Körkérdés: Nagyböjt napjainkban

Körkérdés: Nagyböjt napjainkban
A keresztény hitvallásban a nagyböjt a húsvét előtti negyvennapos előkészületi és bűnbánati időszak, amivel felkészülhetünk Jézus feltámadásának megünneplésére. Az utca emberét kérdeztük arról, hogy miről képesek lemondani akár hitbéli, akár egyéb meggyőződésből testük, lelkük megtisztulása érdekében.

Parádi Csaba Tibor (38)
– A nagyböjtöt minden évben tartom. Nem érzem magam sem jobban, sem rosszabbul, hogy nem eszem negyven napig húst. Igazából ez egy elhatározás számomra, amit szeretek betartani.





Isán Imre (78)
– Betartjuk a feleségemmel a nagyböjtöt. Nem érzem nagy lemondásnak a hús elhagyását, ez csupán megszokás kérdése.





Isán Irma (73)
– Én tulajdonképpen minden nap böjtölök, vagyis lemondok valamiről, amit szeretnék, mivel cukorbetegséggel élek együtt. Én eszek húst ebben az időszakban is, mivel jól beilleszthető az étrendemben, nem emeli meg a vércukrot. Kedvelem a vadhúsokat és a szárnyasokat.





Nagy-Ficsór Szabina (28)
– Nem tartom be a böjtöt, most csak diétázom. A családom miatt nem is tudnám elhagyni a húst, mert mindenki nagyon igényli az ebből készült ételeket.





Juhászné Kati (61)
– Kevesebb húst fogyasztok ebben az időszakban, illetve megtartom a böjtöt, a szombatokat pedig csak a pihenésnek szentelem.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!