Helyi hírek 2021. március 5. 08:00

Rendezvénysátrak, rendezvényre várva

Rendezvénysátrak, rendezvényre várva
A Covid-vírus okozta megszorítások a rendezvények szervezésében érintett cégeket, szolgáltatókat különösen kedvezőtlenül érintették, hiszen gyakorlatilag az összes bevételi forrásuk elapadt. Gyürkyné Mészáros Ágnessel, a kiskunfélegyházi székhelyű Sátorrent vezetőjével egyebek mellett az elmúlt időszak tapasztalatairól és jövőbeli terveikről beszélgettünk.




Mi a cég fő profilja?

– Családi vállalkozásunk 15 éve működik. Exkluzív rendezvénysátrak, rendezvényeszközök bérbeadásával foglalkozunk az ország egész területén. A családi események, céges rendezvények, fesztiválok, vagy egyéb alkalmak sikeres lebonyolításához szükséges valamennyi eszközt partnereink rendelkezésére tudjuk bocsátani.




– Hogyan született meg annak idején a vállalkozás ötlete?

–  A rendezvénytechnika hobbiként érkezett a családunk életébe, férjem egy országos szabadidős egyesület vezetőjeként kéthetente szervezett fesztiválokat, az első rendezvénysátrat ezek kiszolgálására vásároltuk. Később – mivel egyre nagyobb bérlői igény merült föl –, újabb sátrakat és rendezvényeszközöket szereztünk be. Az idő múltával folyamatosan gyarapodott és a mai napig is bővül az eszközkínálatunk és szélesedik az ügyfeleink köre. Az ország minden részéről érkeznek igények, de a kiskunfélegyháziaknak megvan az az előnyük, hogy helyben állunk rendelkezésre, így közvetlenebb a kapcsolat, időt és szállítási költséget is spórolhatnak.




–  Hogyan hatott a pandémia a vállalkozás életére?

– Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer rendelet fogja tiltani, hogy dolgozhassunk. A rendezvények járvány miatti leállítása sajnos a mi munkánkra is kedvezőtlenül hatott, de arra törekedtünk – és ebben az ügyfeleink is maximálisan partnerek voltak – hogy mindenki számára megtaláljuk a legjobb megoldást. A tavaly március közepén bevezetett tilalom után számos esküvő időpontját későbbre, vagy az idei évre halasztották el. Voltak viszont, akik kockáztattak és a végsőkig kivártak, június elejétől így újra beindult a szezon és sok esküvő a párok álmainak megfelelően megvalósulhatott. Más volt azért így is a tavalyi év, mert az 500 fő feletti fesztiválok, települési rendezvények és céges bulik sajnos elmaradtak, viszont a járvány szülte kényszerhelyzetben több cég fordult hozzánk hosszabb távú sátorbérleti igényével, hogy a távolságtartás érdekében sátrakkal bővítsék ki a közösségi tereiket. Ez némiképp kompenzálta a kiesést.




–  Milyen reményekkel indultak neki a 2021-es évnek?

– A rendezvénytilalom miatt felszabadult időnket és energiánkat arra használtuk fel, hogy rendszereztük az eszközeinket, csinosítgattuk a környezetünket, tervezgettünk, bővítettük a kínálatunkat. Új pagodasátrakat, 5x8 méteres sátrakat vásároltunk, jelenleg pedig a honlapunk megújításán dolgozunk. Mi reménykedve tekintünk az idei szezon elé, nagyon bízunk abban, hogy a védőoltással sikerül majd megállítani a járványt és végre mindannyian felszabadultabban, tervezhetőbben és biztonságban tehetjük a dolgunkat.   

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus