Gazdaság 2021. március 7. 12:00

Elkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkálatok

Elkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkálatok
A tavasz beköszöntével már javában zajlanak a mezőgazdasági munkálatok. Az aktuális teendőkről Lászlóné Virág Beáta, a Lászlónék Kertészete vállalkozás tulajdonosa beszélt lapunknak.


Lászlóné Virág Beáta

– Itt az ideje a gyümölcsfák metszésének, a talaj előkészítésének, illetve a veteményeskert trágyázásának, ami nagyon hasznos a későbbi bőséges termés érdekében. Mi szerves marhatrágyát használunk, de ennek hiányában a zsákos verzió is kiváló – mondja a szakember.


 Fotó: illusztráció - arpad.hu

A gazdaságokban az előkészített talajban megtörtént a magok elvetése, palánták előnevelése. Beáta arra buzdítja a kiskerttulajdonosokat is, hogy bátran próbálkozzanak otthon is palántaneveléssel: a kisebb gyerekek kifejezetten élvezni fogják, hogy figyelemmel kísérhetik, ahogy napról napra egyre jobban kibújnak a növények a földből. Mint mondja, körülbelül egyhónapos benti tartás után kiültethetők a növények a szabadba. Érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani a locsolásukra, és óvni őket a fagytól. A jó terméshez ugyanis elengedhetetlen az ideális hőfok tartása. A Lászlónék Kertészetben fátyolfóliával takarják, védik a palántákat.


 Fotó: illusztráció - arpad.hu

– Gazdaságunkban a vetemény egy része már ki van palántálva, hogy minél előbb friss zöldséggel láthassuk el vásárlóinkat. Idén húsvétra fehér és piros retekkel, salátával és hagymával készülünk – árulta el Beáta.

V. B.  

 

Kövessen minket a Facebookon is!