Gazdaság 2021. március 10. 12:00

Ezer négyzetméteres csarnok épül Fülöpjakabon

Ezer négyzetméteres csarnok épül Fülöpjakabon
Egy március elején megszületett kormányhatározat értelmében 53 millió forintos többlettámogatásban részesült az Inkubátorház építése Fülöpjakabon elnevezésű projekt. A beruházásra még 2017-ben nyert 450 millió forint támogatást a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból a Fülöpjakabi Községgazdálkodási Kft., de a munkálatok tényleges megkezdésére a most elnyert többlettámogatással nyílik lehetőség – tudtuk meg Bodor Sándortól, Fülöpjakab polgármesterétől.

– Egy 1000 négyzetméteres csarnokot szeretnénk építeni, ami egy fémipari lakatos üzemnek és egy élelmiszerfeldolgozó részlegnek adna otthont. A 2017-ben elnyert TOP-forrás óta egészen mostanáig csúszott a projekt elkezdése, legutoljára azért, mert a kivitelezői árajánlat jóval magasabb volt a tervezettnél. Ezért többletköltség-igényt nyújtottunk be, aminek az elbírásáról most született meg a kormányhatározat, így minden akadály elhárult az építkezés megkezdése elől – mondta el a polgármester.

Bodor Sándor hozzátette azt is, hogy nagyon hálásak a kivitelezőnek, amiért kitartott, és már fél éve tartja ezt az árat. Most azonban – némi technikai előkészület után – hamarosan megtörténhet a szerződéskötés, és megkezdődik a beruházás kivitelezése, ami a tervek szerint az év harmadik negyedévében le is zárulhat. A fülöpjakabi inkubátorház megvalósítására összesen 503 millió forint áll rendelkezésre.
 

Kövessen minket a Facebookon is!