Helyi hírek 2021. március 11. 08:00

Lezárult a félegyházi fotókaland téli fordulója

Lezárult a félegyházi fotókaland téli fordulója
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházi Tourinform Iroda 4 évszakos fotókaland címmel fotópályázatot hirdetett, aminek célja a város értékeinek felkutatása, képekben való bemutatása.

Olasz Anitától, a Tourinform Iroda vezetőjétől megtudtuk, hogy Kiskunfélegyháza téli arcának megörökítése népszerű kezdeményezésnek bizonyult, ugyanis 30 fotós összesen 73 képet küldött be a felhívásra.


A sok szép és érdekes felvétel közül a zsűri végül Mezősi Ágnes a hólepte Kálváriát és a Kálvária-kápolnát ábrázoló fotóját választotta első helyezettnek.




A második helyet Szmilkó Kinga havas Parkerdőben készült képe kapta.




A harmadik helyet Kovács Klaudiának a Petőfi-lakótelepen készült fotója szerezte meg. Klaudia a Dózsa György Általános Iskola 7. b osztályos tanulója.




A közönség kedvence Kovácsné Doroghy Dóra fotója lett 290 kedveléssel, amit az Újtemplomról készített.


A beérkezett pályaművek között ismert fotóművészek munkáit és teljesen amatőr, hobbifotósok képeit is megtalálhatjuk. A pályázatnak nem feltétele az előképzettség, így mindenkit biztatnak arra, hogy mutassa meg évszakonként, Kiskunfélegyháza melyik részletét tartja csodálatra méltónak.

Olasz Anita elárulta, hogy a legjobbnak ítélt téli fotókból a tavasz folyamán a főtéren szabadtéri kiállítást rendeznek.

A felhívás folytatódik a tavaszi 2. fordulóval, ami a Tavaszi zsongás Kiskunfélegyházán címet viseli. Ide a március 1. és május 31. között készült fotókat várják a Tourinform Iroda Facebook-oldalán meghirdetett bejegyzés hozzászólásaként.

Részletes információk megtalálhatók a http://felegyhaziturizmus.hu/esemenyek/ oldalon és a plakáton.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!