Gazdaság 2021. március 23. 12:00 Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

Keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit

Keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit
A pályázat célja, hogy népszerűsítse és megismertesse az emberekkel azokat a vállalkozókat, akik vonzóvá teszik a vállalkozóvá válást, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálnak.

Idén május végéig lehet jelentkezni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójára – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményéből. A szakmai zsűri azon vállalkozások nevezését várja, amelyek programjaikkal kiemelkedő példával szolgálnak a kiírásban szereplő hat terület egyikén, és érdemesek lehetnek arra, hogy képviseljék Magyarországot Európa leginspirálóbb és legkreatívabb vállalkozásainak nemzetközi versenyén.

– A koronavírus-járvány megmutatta, hogy mi, magyarok képesek vagyunk összefogni a bajban és mindig számíthatunk a hazai vállalkozásokra. Közülük most a leginspirálóbbaknak lehetősége nyílik arra, hogy az európai színtéren is bemutatkozzanak – mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Az Európai Bizottság által 2006-ban indított verseny a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési történeteket részesíti elismerésben. Célja, hogy népszerűsítse és megismertesse az emberekkel azokat a vállalkozókat, akik vonzóvá teszik a vállalkozóvá válást, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálnak.

– Azért csatlakoztunk a kezdeményezéshez, mert a vállalkozásfejlesztésnek a támogatási programok mellett fontos része, hogy elismerjük példamutató vállalkozásainkat és hozzájáruljunk a jó gyakorlatok megosztásához. Azt, hogy a magyar leleményességet már nemzetközileg is elismerik, mutatja, hogy 2014-ben a Gazdagmami Kft. nyerte el az európai zsűri fődíját – emlékeztetett az államtitkár.

A verseny nemzeti és európai szinten zajlik

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra (EEPA – European Enterprise Promotion Awards) vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek pályázhatnak hat kategóriában, legalább 15 hónapja működtetett programjaikkal.

A díj kategóriái:

  • a vállalkozói kedv ösztönzése,
  • a vállalkozói ismeretek növelése,
  • az üzleti környezet fejlesztése és digitális átállás támogatása,
  • a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése,
  • a fenntartható átállás ösztönzése,
  • valamint vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.


A verseny nemzeti és európai szinten zajlik. A magyar szakmai zsűri két projektet juttat tovább az európai fordulóba. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul.

Itt érhető el a pályázati kiírás és a jelentkezési lap.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra a
[email protected] email címen május 31-éig lehet jelentkezni. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!