Helyi hírek 2014. október 6. 17:00

Kis is vagyok én?

Képgaléria
Kis is vagyok én?
A Félegyházi Baptista Gyülekezet meghívására Fűtó Róbert tart előadást az identitáskérdésről. A rendezvényre október 17-én, pénteken 18 órakor kerül sor. A belépés díjtalan.

Az vagyok, akinek mások mondanak, és/vagy az, amit elképzelek önmagamról? Mi alakítjuk ki identitásunkat, vagy a bennünket érő külső hatások "eredményei" vagyunk? Milyen mozgatórugók bújnak meg cselekedeteink mögött? Ezekre a húsba vágó kérdésekre keresik a választ a következő előadáson.



Fűtő Róbert az Amerikai Egyesült Államokban, St. Louisban született 1966-ban. Édesapjának, Fűtő Albertnek 1956-os forradalmi tevékenysége miatt kellett elhagynia Magyarországot. Édesanyja erdélyi sváb faluból származik. Róbert a columbiai Missouri egyetemen végzett 1990-ben. Huszonkét évesen, nagy lelki tusakodás során tért meg, majd a Timótheus Társaság misszionáriusaként kezdett szolgálni. 1993-ban csoportvezetőként jött Szegedre, ahol megismerkedett Sípos Tündével. Az esküvő után, 1995-ben St.Louisban telepedtek le, majd együtt végeztek a presbiteriánus Covenant Teológián. Róbert a presbiteriánus egyház beiktatott misszionáriusaként lelkészeként tért vissza Magyarországra. Gyermekei, Hajnal és Csenge már Budapesten születtek, ahol hét évig éltek. 2007-ben költöztek Biatorbágyra, s most a biai református gyülekezet tagjakaiként aktívan szolgálnak.

Fűtő Róbert a Biblia Szövetség Bibliaiskolájában tanít biblica teológiát, apologetikát, evangelizációt és lelkigondozást. Tíz éve vezet Budapesten keresztény filmklubot és a Szabad Szombat nevű missziói programot. 2009-ben jelent meg Mai filmek keresztyén szemmel című könyve. A Biblia Házassággondozó Szolgálat kötelékében is tart előadásokat és konferenciákat. 2011-ben megjelent a házassággal kapcsolatos Béküljünk ki című könyve. Szívügye, hogy minél több ember megismerje Jézus Krisztust, mint személyes megváltóját és urát, akiben teljes szívből bízhatnak minden körülmény között - olvasható a mindennapi.hu oldalon.

 

Kövessen minket a Facebookon is!