Kultúra 2021. március 25. 12:00

Rádi András műtermébe pillanthatnak be az érdeklődők

Rádi András műtermébe pillanthatnak be az érdeklődők
Rádi András kiskunfélegyházi festőművész műtermébe pillanthatnak be virtuálisan az érdeklődők március 26-án, pénteken, 14 órától. A rendhagyó műhelylátogatás a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársainak jóvoltából valósul meg, az alapötlet Lukács Ferenctől, az intézmény kiállításszervezőjétől származik.

– Eredetileg a Móra Ferenc Gimnázium alkotóinak kiállításmegnyitójára készültünk, ám ez sajnos technikai okok miatt most elmarad és egy másik időpontban rendezzük meg – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilvia igazgatótól. Hozzátette: nagyon örül, hogy ilyen gyorsan sikerült reagálniuk a változásra az online térben is, ez is érdekessége ennek a rendkívüli helyzetnek.

Lukács Ferenc kiállításszervező szerint vannak olyan alkotók, akik nem szívesen mutatkoznak meg munka közben, inkább magányosan dolgoznak, de azt tudja, hogy Rádi András nem ilyen. Ő nagyon szívesen enged betekintést a munkájába, a műhelyébe és az életébe is. Mindenről szívesen és bőven mesél is. A 2019-ben Holló László-díjjal is kitüntetett, 83 éves, életvidám művész nagy tiszteletnek örvend Kiskunfélegyházán. Külön öröm, hogy Holló László szülőházában található a műterme jelenleg, ahol fogadja a stábot. A pénteken megjelenő videón bemutatja képeit, amelyek javarészt alföldi tájképek.

Lukács Ferenc elárulta, hogy az esemény előtt felmérte miként viszonyulnak az online kiállításokhoz az ország kulturális intézményei, és azt találta, hogy alig élnek vele. A terve az, hogy a pénteki eseményből sorozat lesz, ezáltal megmutathatják, hogy a festészet él és létezik még a jelenlegi korlátolt helyzetben is.

Z. A.

Fotó: Patyi Zoltán - ArtZone Photography
 

Kövessen minket a Facebookon is!