Helyi hírek 2014. október 7. 09:20 Forrás: keol.hu

Mercedes-igazgató látogatott a megyei kórházba

Képgaléria
Mercedes-igazgató látogatott a megyei kórházba
A szülészet-nőgyógyászat és a gyermekosztály is átköltözött a régi kórházból az újba – jelentette be dr. Horváth Zsolt orvosigazgató hétfőn újságíróknak a Kecskeméti Megyei Kórházban.

A tájékoztatón jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere és Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi és kontrolling részleg igazgatója is.

Dr. Horváth Zsolt elmondta, hogy a költözéshez jelentős segítséget kaptak nagyvállalatoktól is: köztük a Mercedestől. Elhangzott, hogy a Mercedes Benz beszerzés, pénzügy és kontrolling osztálya a Hírös Koraszülöttekért Alapítványon keresztül már egy éve támogatja a kórház újszülött osztályát.

A tájékoztatót követően az alpolgármester és Ekkehard Philipp az orvosigazgató és Nagyné Szigeti Dóra, a kórház PR menedzsere kíséretében látogatást tettek az átköltözött koraszülött részlegen. Itt dr. Kelemen Edit, az idén márciusban Astellas-díjat kapott doktornő kalauzolta őket. Egyebek között megnézték azt a 4.5 milliós, speciális, korszerű lélegeztetési módot biztosító respirátort is, melynek a beszerzéséhez jelentős összeggel járult hozzá magánszemélyként Ekkehard Philipp. Szóba került az is, hogy ebből az eszközből kellene még legalább 1-2 darab, ami szemmel láthatóan elgondolkodtatta a Mercedes igazgatóját…

(Fotók: Szemereyné Pataki Klaudia - facebook / keol.hu)
 

Kövessen minket a Facebookon is!